enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5415
EURO
34,8110
ALTIN
2.444,86
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Yeryüzü Doktorları 421 bin kişinin temiz suya erişimini sağladı

Yeryüzü Doktorları 421 bin kişinin temiz suya erişimini sağladı
REKLAM ALANI
23.03.2024
0
A+
A-

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Acil Yardım Fonu’na (UNICEF) göre dünya çapında 739 milyon çocuğun suya erişimde sıkıntı yaşanan bölgelerde hayatını sürdürdüğü kaydedilen açıklamada, bunun dünyadaki her 3 çocuktan 1’inin günlük ihtiyaçları için suya erişemediği anlamına geldiği bildirildi.

Açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre de her yıl yaklaşık 829 bin kişinin güvenli olmayan su, temizlik ve el hijyeni nedeniyle ishalden yaşamını yitirdiği ifade edildi.

Bu kapsamda temiz suya erişim için yıllardır çalışan Yeryüzü Doktorlarının bugüne kadar Afganistan, Bangladeş, Benin, Çad, Hindistan, Kamerun, Kenya, Kongo, Nijer, Somali, Sri Lanka, Tanzanya ve Uganda’da su kuyuları açtığı belirtildi.

Açıklamada, 421 bin 129 kişinin faydalandığı bu kuyuların su kalitesinin düzenli aralıklarla denetlendiği vurgulandı.

“Temiz suya erişim için Afrika ve Asya’da çalışıyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeryüzü Doktorları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yahyahan Güney, yeryüzünde iklim değişikliği, altyapı eksikliği ve ekonomik yetersizlikler nedeniyle temiz suya erişim problemleri yaşandığını kaydetti.

Güvenilir su kaynaklarına ulaşılamaması durumunda kullanılan kirli su ve ortamların kolera, dizanteri, ishal, hepatit A, tifo ve çocuk felci gibi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olduğuna dikkati çeken Güney, temiz suya erişim için Afrika ve Asya’da su kuyuları açarak ihtiyaç sahiplerine destek olduklarını ifade etti.

Güney, amaçlarının herkesin temiz suya, hijyen ve sanitasyon hizmetlerine ulaşmasının önemini belirtmek olduğunu anlattı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi