enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Yerel Seçim Öncesi Kahta

Kahta halkı, özellikle deprem felaketinden sonra, çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygıdan uzak, ve daha demokratik bir temsiliyetle modern, yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir kent düşünüyor.

Yerel Seçim Öncesi Kahta
REKLAM ALANI

31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı. Pazar günü vatandaşlar belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, köy ve mahalle muhtarlarını seçmek için sandığa gidecekler.

Kahta halkı, özellikle deprem felaketinden sonra,   çocuklarının geleceğiyle ilgili kaygıdan uzak, ve daha demokratik bir temsiliyetle modern, yaşanılabilir ve sürdürülebilir bir kent düşünüyor.

Bu yerel seçimleri öncekiden ayıran özellik, partiler arasında ortak adayla seçim ittifaklarının olmayışı ve her partinin kendi adaylarıyla katılacakları olmasıdır.

Kahta’da seçimler genelde iki aday arasında çok heyecanlı geçerdi. Geçen dönemde iktidar adayına karşı bütün partiler birleşmişti. Bu seçimde çoğulcu bir yaklaşım var bütün partiler yarışacak.

İktidarın adayı sayın Hallaç eğitimi ve tecrübesiyle güçlü aday olarak gözükmekte. Fakat başkanlık ve meclis üyeleri oy oranlarında farklar olabilir önceki seçimde olduğu gibi. Bir adayın % 30-35 ile başkanlığı aldığı varsayımında bulunursak belediye meclisinde bir partinin % 51 çoğunluğa sahip olması zayıf bir ihtimal olarak gözükmekte. Bu sebepten partilerin şimdiden belediye meclisinde Kahtanın sorunlarının çözümünde uzlaşmacı olmaya hazır olmalarını, kutuplaşmadan uzak olmalarını temenni ediyoruz.

% 10 oranını aşacak gibi görünen çok sayıda parti adayları mevcut olup Saadet Parti, Hüda Partisi, Yeniden Refah  Partisi, BBP ve DEM partilerinden biri sürpriz yapıp  Sayın Hallaç ile yarışabilir.

İl Genel Meclisi seçiminde Ak Parti adayları özellikle köylerde iktidar partisi adayları olma avantajına sahipler. Geçen dönem il genel meclisi seçimlerinde Ak Parti 4, Saadet Partisi 1 üye ile temsil edildi. Bu seçimde sürpriz gelişmelerle  farklılık gösterebilir.

Kahta’nın muhtarlık seçimlerinde yaşanan bazı sıkıntılardan dolayı birçok köyde kendi aralarında önceden anlaşarak sırayla veya kura ile belirleyip öyle seçimlere katılmaktalar

Genelde siyasete karşı bir soğukluk ve ilgisizlik mevcut. Zaten 31 Mart seçim iklimi de çok sade geçiyor.

Buradan tüm adaylardan ve halkımızdan  beklentimiz, Ramazan-ı Şerif ayı hürmetine seçimlerin bayram tadında, bir Nevruz havasında  geçmesidir.

Memlekete en hayırlısını temenni ediyorum.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi