enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3072
EURO
34,6552
ALTIN
2.409,24
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
22°C
Adıyaman
22°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Hafif Yağmurlu
23°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
18°C

Bülent uygun sözleşmeye imza attı

Bülent uygun sözleşmeye imza attı
REKLAM ALANI
03.01.2024
0
A+
A-

Bülent uygun sözleşmeye imza attı

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Kulüp, teknik direktörlük görevi için anlaşmaya vardığı Bülent Uygun için imza töreni düzenledi.

Sivasspor Başkan vekili Bahattin Eken’in katılımıyla BG Grup 4 Eylül Stadı’nda gerçekleştirilen imza töreninde Bülent Uygun sözleşmeye imza attı.

Bahattin Eken: Her iki taraf için de hayırlı olsun

İmza töreninde konuşan Başkan vekili Bahattin Eken, “Öncelikle sezonun başından bugüne takımımızın başında bulunan sayın Servet Çetin hocamıza ve ekibine vermiş oldukları hizmetler için yönetim kurulumuz ve camiamız adına teşekkür ediyor, bundan sonra ki kariyerinde başarılar diliyoruz.” dedi.

Bülent Uygun’un Türk futbolunun en deneyimli ve başarılı teknik direktörlerinden biri olduğunu kaydeden Eken, “2007-2009 sezonlarında takımımızın başında bulunan değerli hocamız Bülent Uygun ile yeniden bir arada olmaktan mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şehrimizi bilen, camiamızı seven, taraftarımızla uyum içinde olan sayın hocamıza yeniden aramıza hoş geldin diyorum. Biraz sonra atacağımız imzanın her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyorum. ” diye konuştu.

“Allah hepimize başarıdan başarıya koşmayı nasip etsin”

Teknik Direktör Bülent Uygun ise geçmişteki Sivasspor serüvenine değinerek, “Ben buraya ilk geldiğimde yaşım 29’du ve futbolcu olarak gelmiştim. Çok güzel günler geçirdik Sivasspor’da. Ben burada Mecnun Otyakmaz başkana ayrı bir teşekkür ediyorum. Çok güzel işler yaptı. Aradan çok yıllar geçti. Kavuşmanın sevincini yaşıyorum. İyi ki tekrar buraya gelebildim. Süreç artık çok daha farklı işiyor. Bir şehrin markası, o şehrin takımıdır. Şehrin en değerli de onur kaynağıdır. Herkes buna sahip çıkmalı. Büyük Sivasspor taraftarının tribünlerde yerini almasını bekliyoruz. Çok çalışmaya ihtiyacımız var. Bu seneyi iyi planlayacağız. Oyun planımızda değişiklikler olacak. Edindiğim engin tecrübelere ve aldığım eğitimlerimle, duygularımla Sivasspor’un emrinde olacağız. Allah hepimize başarıdan başarıya koşmayı nasip etsin. Biz gönül imzası atıyoruz. Şartlar ne olursa olsun başarı lazım bize. Para değil, başarı” diye konuştu.

İmza töreninin ardından teknik direktör Bülent Uygun gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Uygun, “Ben 29 yaşında futbolcu olacak geldiğim de burada 3-5 kişi bana inanmıştı. Şampiyonluk sözleri söylerken beni yerden yere vuruyorlardı. Ben bir şehrin kaderinin değişmesini kırarak ona cesaret ekleyerek başarmak için o zaman o şartlar altında zor bir şekilde mücadele vermiştim. Bugün her şey 90 dakika sahanın içerisinde oynanan oyundan çıktı. Ekonomisi çok yüksek oldu. Ben hayatım boyunca başarıya endeksli bir yapıdayım. Servet Çetin’e de teşekkür etmem lazım. Kendisi benim talebemdi. Milli takıma gitmesinde ve Galatasaray’a transfer olmasında büyük emeğim olmuştur. Kendisine ayrıca teşekkür ediyorum, takım anlamında bana güzel bir takım bıraktı. Ortamı da güzel bıraktı, çünkü kadroyu doğru yönetti. Rıza Çalımbay hocamıza bize Türkiye Kupası kazandırdığı için de teşekkür ediyorum. Sivasspor bu süreç içerisinde çok güzel şeyler başardı, yeri geldi çok üzüldüğümüz zamanlar da oldu. Bundan sonra çok daha güzel günlere koşmak için yepyeni bir planlama yapacağımızdan herkes emin olsun. Burada önemli olan taraftar. Taraftar bize destek olursa başaramayacağımız hiçbir şey yok. Taraftarımız baş tacımız. Başarıya hep birlikte el ele koşmaya çalışacağız.” dedi.

“O forma çok kutsal bir forma savaşacağız”

Bir gazetecinin “Sivasspor’da gördüğünüz en büyük eksiklik nedir?” sorusuna Uygun, “Ben Sivas’taki çalışma rahatlığını hiçbir zaman bulamamıştım. Çok kısa süre içerisinde futbolculara benim oyun mantalitemi, geçişleri ve savunma prensiplerini anlatacağım. O forma çok kutsal bir forma savaşacağız. Hiç kimsenin Sivasspor’dan alacağı 1 kuruş parası kalmamıştır. Türkiye’nin en iyi yönetilen kulübüdür Sivasspor. Biz bir kere adaletli olacağız. Futbolcularımız da formaya yakışır şekilde sahada oynayacaklar. Transfer lazım. Takım içerisinde futbolcuların psikoloji olarak ne durumda olmalarını görmem gerekiyor. Bu 2 hafta bunu görmemizi sağlayacak. Benim için alt yapıdaki yıldızlar daha önemli. Örneğin Yunus Emre Konak gibi çok değerli bir futbolcu çıkmış durumda. Az daha geliştiği zaman İngiltere’nin takımlarında oynayacak potansiyeli var. Transfer yaparak rekabeti arttıracağız ve daha sonra emin adımlarla yürümeye başlayacağız” yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun, “Önceki yıllara göre agresif Bülent Hoca gitti mi?” sorusuna ise Uygun şu yanıtı verdi;

“Kulübeyi kırmasak da stadyumu yıkmasak da agresifliğimiz yerinde. Herkes hak ettiğini alır. Burası Sivasspor. Hiç kimse öyle gelip de Sivasspor ile ilgili ya da başka bir şeyle ilgili raconu kesmez. Herkes adaletli, herkes görevini yapar. Biz o zamanlar o adaletleri yerine getirmediğimiz için, o tribünde taraftar olmadığı için, bizim şuandaki gücümüz olmadığı için 2 tane şampiyonluğu kaybettik. Biz şampiyonluğu kaybetmedik elimizden aldılar.”

Taraftara stadyuma gelmesi için çağrıda bulunan Bülent Uygun, “Ben inanıyorum ki taraftarımız takıma sahip çıkacak. Takımı kollayan yönetime destek olacak. Futbolcuya destek olacak. Taraftar baş tacımız onlarsız olmuyor. Efsanenin geri döneceğini düşünüyorum. 800-900 kombine satılmış. Kombine sayılarını duyunca utandım. Bu nasıl olur? Türkiye’nin en güzel stadyumu burada. Kombineni al gelmesen de çocuğunu gönder. Sayım valimiz liseli öğrencileri getirsin. Belediye başkanımız köylerden öğrenci getirsin. Herkes üzerine düşen görevi yapacak.” ifadelerini kullandı.

Bayan taraftarları da tribüne davet eden Uygun, “Gerçekten uzun zaman oldu Sivas’a gelmeyeli. Ayrılığımız da uzun zaman oldu. Anadolu da şahlanışın ana temel yerinin Sivas olduğunu biliyoruz. Şimdi işler değişti eskisi gibi değil. Yiğidoların stadyuma gelmesi çok önemli. Taraftar stadyuma gelecek bu kadar. Ayda 1-2 paket sigara içemeyecek bilet alıp maça gelecek. Çocuğunu da maça gönderecek. Bütün bayanlarımızı da maça çağırıyoruz. Tribündeki yerine gel. En güzel yerine gel maçını izle.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bülent Uygun, kendisini kırmızı-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

İmza töreninin ardından Sivasspor takımı yeni teknik direktör Bülent Uygun Yönetiminde Çalışmalarına Başladı

Dün resmi sözleşme imzalanan Teknik Direktör Bülent Uygun takımın başında ilk antrenmanı gerçekleştirdi.

EMS Yapı Sivasspor, Trendyol Süper Lig 2023-2024 Sezonu’nun 19. haftasında deplasmanda Mondihome Kayserispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını dün yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Kulüp tesislerinde Teknik Direktör Bülent Uygun yönetiminde gerçekleştirilen antrenman ısınma hareketleriyle başladı. Ardından 5v2 pas çalışmaları yapan takım, pas çalışmaları, üç takım halinde dar alan oyun ile yarım saha çift kale maçla günü tamamladı.

Takım bugün yapacağı antrenmanla maçın hazırlıklarına devam edecek.

Mondihome Kayserispor ile EMS Yapı Sivasspor ile 7 Ocak Pazar günü saat 13.30’da Rhg Enertürk Enerji Stadı’nda karşılaşacak.

Diğer yandan Teknik Direktör Bülent Uygun’un ekibinde şu isimler yer alıyor:

Mehmet Tezcan – Kaleci Antrenörü, Ömer Fırat Çelik – Fitness Performans, Tansu Yaan – Atletik Performans, Ömer Faruk Mahir – Yardımcı Antrenör Taktiksel Planlama ve Evren Otyakmaz – Analiz.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi