enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Yavaş: İsraf edecek paramız yok 

Yavaş: İsraf edecek paramız yok 
REKLAM ALANI
14.02.2024
0
A+
A-

Yavaş: İsraf edecek paramız yok

ANKARA- BHA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” sloganıyla başladığı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Mansur Yavaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Erdal Beşikçioğlu ile birlikte Etimesgut Seçim Koordinasyon Merkezi’nin (SKM) açılışını gerçekleştirdi. Vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşen SKM açılışında Yavaş, büyük bir coşkuyla karşılandı.

“Ankara’da ben yaptım, oldu dönemi bitti”

Konuşmasında sadece Ankara halkının gerçek ihtiyaçları için çalıştıklarını vurgulayarak başlayan Mansur Yavaş, ‘Ben yaptım oldu’ dönemini bitirip, Ankara’yı 5 yıl boyunca ortak akılla yönettiklerini belirtti. Yavaş, “Kent konseyimizde 1800’ün üzerinde sivil toplum kuruluşlarıyla hep birlikte projeler yaparak, onların onayıyla çalıştık. Üniversiteler, meslek odalarıyla birlikte çalıştık.  Ben yaptım oldu dönemi bitti. 4 binden fazla ihalemizi canlı yayınladık. Bunların hepsini herkes gördü. Yetmedi tüm harcamalarımızı belediyemizin web sayfasında kuruşuna kadar görüyorsunuz. Hesap veriyoruz. Bütçe hazırlarken vatandaşa soruyoruz. Sayıştay raporlarını açıklıyoruz. Hiçbir şeyden çekinmiyoruz. Bugünler hesap verme zamanı. Başkaları gibi ‘Ben de hesabımı öbür dünyada veririm’ demiyoruz. Çünkü bu dünyada hesabını veremeyen asla öbür dünyada da hesabını veremeyecek demektir” dedi.

“Çalıyor ama çalışıyor felsefesini Ankara’nın kaldırımlarını dibine kadar gömdük”

Ankara halkının parasını kendi paralarını harcamayacakları hiçbir projede kullanmadıklarını belirten Yavaş, “Sizlerin parasını kendi paramız gibi harcıyoruz. Alın terinizle belediyeye verdiğiniz paralar gerçek ihtiyaç sahiplerine gidiyor. Ve her mekânda hesabını veriyoruz. Parklara, kavşaklara ne hizmet yapıyorsak kaç paraya mal olduğunu açık açık vatandaşa duyuruyoruz. Artık muhafazakâr kesime bile kabul ettirilen, kul hakkını adeta göz ardı ettiren ‘Çalıyor ama çalışıyor’ felsefesini Ankara’nın kaldırımlarının dibine kadar gömdük. İsraf edecek paramız yok. Bu paralar kolay kazanılmıyor. Halkın alın terinden gelen paralar bunlar. Dolayısıyla nerede ihtiyaç var oraya harcıyoruz” diye konuştu.

“Önceliğimiz istasyon caddesi oldu”

Etimesgut’ta gerçekleştirdikleri hizmet ve projelerden örnek vererek, İstasyon Caddesi’ne işaret eden Yavaş, “25-30 yıldır 3 tane Başbakan, 1 Cumhurbaşkanı, Belediye Başkanları, Bakanlar… İstasyon Caddesi için her seçimden önce geldiler ‘Burayı çözeceğiz’ dediler. Çözmek bize nasip oldu. Önceliğimiz Sincan ve Etimesgut’un  bu çilesini bitirmek oldu. Görülmez diye yapılmayan ve buralarda sel baskınları ortaya çıkıyordu onları ortadan kaldırdık. Nereye ne ihtiyaç varsa paraları oraya harcadık. Türk Kızılayı’na 2 adet köprülü kavşak, Şaşmaz’a 2 adet kavşak, Koru-Bağlıca’nın şu anda Koru’dan Bağlıca’ya gidecek şekilde metro bağlantısının projesi bu ay içerisinde bitiriliyor. İnşallah temelini atmak da nasip olsun. Yine Bağlıca-Çevreyolu bağlantısı, Şeker Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı bağlantısı, Şehit Mehmet Çavuş altyapısı, 19 adet semt parkı 827 bin metrekare, 25 mahallede asbestli boruların tamamı temizlendi. Elvankent’e e-spor merkezi açtık. Bağlıca’ya bir tane kapalı spor salonu yapıyoruz. Turkuaz’da emekli lokali, Elvankent’e kreş, Başkent Market şubesi. Bunların hepsi buraya yapıldı” ifadelerini kullandı.

“Ankara Büyükşehir karşılar”

Yavaş, belediyenin doğumundan ölümüne kadar vatandaşın her türlü ihtiyacıyla ilgilenen bir kurum olduğunu belirterek, “Dolayısıyla bir çocuk doğdu, okula gidecek. Sosyal destek alan aileyse öbür yaşıtları gibi aynı avantajlarla gidebiliyor mu? Gidemiyorsa onu çözmek bizim görevimiz. Birçoğu kreşe giderken okuluna giderken servisle gidiyor. Gidemeyen mi var? Ankara Büyükşehir bunu karşılar. Ortaokul ve lise öğrencileri eğer otobüsle okuluna gidiyorsa yeter ki okusun diye Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz taşınıyor. Ve bütün derdimiz onların okuması. Okusun ki onların da desteğe ihtiyacı olmasın. Hem ailesine hem ülkemize faydası olsun” dedi.

“Başkent kart ilk defa ABB tarafından uygulandı”

Eski dönemlerde kolilerle yapılan sosyal desteğe ‘Başkent Kart’ ile son verdiklerini vurgulayan Yavaş, sosyal destek alan ailelere et ve doğal gaz desteği, çocuklarına da eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kantin, servis, kırtasiye desteği sağladıklarını belirtti. Yavaş, Başkent Kart ile ayrıca esnafı da kalkındırdıklarını sözlerine ekledi.

Başkent Kart’ın Türkiye’de ilk defa Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulandığını belirten Yavaş, üç yıldır da 200 bin aileye doğal gaz desteği verdiklerini kaydetti.

Emeklilere desteklerinden de bahseden Yavaş, rakibinin Ankara’da beş bin, İstanbul adayının ise 2 bin destek olacakları yönündeki açıklamalarına ilişkin şunları söyledi:

“Bize projeleri yok derken İstanbul’daki çorba dağıtmaya başladı. Ben çorba dağıtırken dalga geçiyorlardı. Emeklilere benden başka destek olan yok. Projesi yok diyorlar. İstanbul’daki aday iki bin lira veriyor Ankara’daki beş bin lira verecekmiş. Biz protein yardımı yapıyoruz. 50 bin destek alan aile var Keçiören’de. Sadece yardım 2 bin 500 kişiye yapılmış…  Şimdi bizim yaptıklarımızı yeni bir proje gibi ortaya koyup ‘Biz daha çok vereceğiz’ diye taklit etmeye başladılar. Eğer gerçekten taklit etmek istiyorlarsa, proje arıyorlarsa MYANKARA mobil uygulamamız var. Oraya girsinler, oradaki projeleri okusunlar. Ankara’nın köylerine kadar Mansur Yavaş ne yapmış bir görsünler. Aynılarını yapacağız diye de iddia etsinler. Ama şunu söylüyorum. Hani hükümet 25 metreküpe kadar ama Nisan’a kadar yine ücretsiz dedi. Nisan’dan sonra gelenler geliyor demektir. Madem her şeyde yarışıyorsunuz siz de iddia edin hükümet olarak şimdi doğal gaz verin insanlara bizim verdiğimiz gibi iki mislini verin de bu insanlar ısınsın. Ellerinde imkân var. Şu anda belediye başkanı, bir tane emekliye bin lira versin. Niye vermiyor Nisan’ı bekliyor? Doğal gaz yardımını daha çok verecekmiş. Versin. Tohum dağıtacakmış kırsal kalkınmada biz geçecekmiş.”

“Vatandaş nerede darda Ankara Büyükşehir hızır gibi yanında oldu”

“Görevdeyken yaptıklarınızla ortaya çıkıp, yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır diyeceksiniz” sözleriyle konuşmasını sürdüren Yavaş, “Geçen dönem vaatlerle geldik. Bana güvendiniz. Şimdiye kadar sizin başınızı eğecek hiçbir işin içerisinde olmadık, Allah da oldurmasın inşallah. Pandemi döneminde. Fakat biz vatandaşa dokunduk derken onlar elle dokunmayı sanıyorlar. Öyle bir şey yok. Vatandaş nerede darda Ankara Büyükşehir Hızır gibi yanında oldu” dedi.

Yavaş, Erdal Beşikçioğlu ile el ele vererek Etimesgut’un bütün sorunlarını çözeceklerini söyleyip, “Şeffaf hesap verebilir, katılımcı anlayışı Etimesgut’ta da sürdüreceğiz. Ortak projeler yapmak suretiyle inşallah Etimesgut’u, Erdal Başkanımızın söylediği gibi marka bir kent yapmaya, daha da geliştirmeye çalışacağız” diye konuştu.

“En önemli sosyal belediyecilik örneğini değerli Mansur Yavaş Başkan’ım tüm Türkiye’ye gösterdi”

CHP’nin Etimesgut Belediye Başkan Adayı olan Erdal Beşikçioğlu, “Atatürk’ün şehri cumhuriyetimizin başkenti Ankara’da yine Atatürk’ün ilçesi Etimesgut’u çağdaş, örnek ve marka bir kent yapacağız” diyerek ilçeyi Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kalkındırap, güçlendireceklerini ve büyüteceklerini kaydetti.

Mahalle mahalle, sokak sokak Etimesgut’u gezdiklerini belirten Beşikçioğlu, “Tüm halkımızla buluşup dertleşiyor, konuşuyoruz. Sıkıntılar var, hepsini biliyoruz. Yıllarca çözülmemiş problemler var, duyuyoruz, hepsini not ediyoruz. Eksik bırakılmış, üzeri örtülmüş sorunlar var, bunların hepsini görüyoruz. Sorun varsa çözüm var. Çözüm sosyal demokrat belediyecilikte… Çözüm birlikte yönetmekte… Çözüm şeffaflıkta… Çözüm hesap verebilir olmakta… Çözüm milletin parasını, milletine harcamakta… Çözüm halkın sofrasına oturabilecek o yüzde sahip olmakta” diye konuştu.

Etimesgut’ta sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerine imza atacaklarının altını çizen Erdal Beşikçioğlu, şöyle devam etti:

“En önemli sosyal belediyecilik örneğini değerli Mansur Başkan’ım tüm Türkiye’ye gösterdi, gösteriyor da… Daha 3 yıl önce, pandemide, salgın günlerinde gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse il-ilçe belediyelerimiz büyük başarılara imza attı. Tüm Türkiye’nin takdirini, Angalının da kalbini kazandı başkanımız. Kimseyi ayırmadan, kimseyi dışarıda bırakmadan, bana oy verdi-vermedi demeden milletine kol kanat gerdi. Şimdi biz de Etimesgut’umuzda başaracağız bunları… Mansur Başkan’ımla, diğer ilçe belediye başkanlarımızla el ele vererek 7/24 çalışacağız, çalışacağız, çalışacağız.”

“Mansur Başkan’a teşekkür etme ve namuslu belediyeciliği ödüllendirme zamanı”

“Ne güzel Etimesgut ne güzel Ankara” diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, aday belirleme sürecinin tamamlandığını kaydederek “Sıra halkın gönlünde taht kurmuş olanlara haklarını verilmesini istemekte” dedi.

Etimesgut’un gelişen ve kabına sığmayan ama kıymeti bilinmeyen bir ilçe olduğunu belirterek açıklamalarına devam eden Özel, “CHP’nin yönettiği kentlere hizmet geliyor, yatırım geliyor, kent güzelleşiyor ve sosyal demokrat belediye o kentin gücüne güç, değerine değer katıyor. Bu yapmaya geliyoruz Etimesgut’a…” diye konuştu.

“Geçen seçimde birçoğunuz ona oy verdiniz” diyerek Mansur Yavaş’ı işaret eden Özel, açıklamalarına şöyle devam etti:

“Ama vermeyenler onun insan ayırmadığını gördü, parti ayırmadığını gördü. Hizmeti yaparken adalet duygusu içinde olduğunu gördü. Çalmadığını, çaldırmadığını gördü. Ama en güzeli o sıcacık elini omzunuzda hissettiniz. Mansur Başkana hep beraber teşekkür yapma ve bu namuslu belediyeciliği ödüllendirme zamanı. Mansur Yavaş’ı Etimesgut’a, Ankara’ya anlatacak değilim. Ben onu Türkiye’nin geriye kalan diğer illerinde nasıl devlet adamlığı olunur, nasıl şehrin sorunlarına hakim olunur, nasıl popülizme kaçmadan, yalana bulaşmadan doğru ve dürüst belediyecilikle iyi hizmet yapılır, nasıl israf bitirilir, tasarruf yapılır, nasıl para doğru yerde kullanılır, örnek olarak Mansur Başkanı anlatıyorum. Dayanışma belediyeciliğinin en güzel örneklerini verdi.”

Özel, “Şu kadarını söyleyeyim, ben kendisinden oy olarak rekor bekliyorum. Ama ne oy alırsa alsın, ne yaparsa yapsın, siyaset ne zaman ve nerelere kadar, en güzel yerlere layık. En güzel yerlere taşısın. Ama bu başkana bu insanlığı için helal olsun be helal olsun” diye konuştu.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi