enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5811
EURO
34,8042
ALTIN
2.505,56
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

VALİ DEMİRTAŞ “KAHTA’DA SINAVLARIN YAPILMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK”

VALİ DEMİRTAŞ “KAHTA’DA SINAVLARIN YAPILMASI İÇİN GİRİŞİMDE BULUNDUK”
REKLAM ALANI
25.03.2016
0
A+
A-

  

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının Kâhta ilçesinde yapılması konusunda gençlerden ve vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine harekete geçen Vali Mahmut Demirtaş, “Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına (ÖSYM) resmi yazı yazarak Kâhta’nın sınav merkezi olması talebinde bulundu.

 

21.03 2016 tarihinde ÖSYM’ye Vali Mahmut Demirtaş imzasıyla gönderilen yazıda, “Kâhta ilçemiz 120 bin nüfusa ve 32 bin öğrenci potansiyeline sahiptir. Kâhta’nın komşu ilçeleri olan Gerger, Samsat ve Sincik ilçeleri ile birlikte nüfusu 163 bin’i geçmektedir. Kâhta, Gerger, Samsat ve Sincik ilçelerinde yaklaşık 44 bin öğrenci bulunmaktadır. Bu ilçelerin il merkezine uzaklıkları ve Kâhta ilçesine olan yakın mesafesi dikkate alındığında Kâhta ilçe merkezinde ÖSYM tarafından sınavların yapılması için gerekli olan koşullar ve alt yapı fazlasıyla mevcuttur. Öğrencilerimiz daha önce bu sınavlara girmek için bir gün önceden ilimiz merkez ve çevre illere giderek orada konaklamak zorunda kalmaktadır. Bu uygulama ekonomik anlamda öğrenci ve velilerimize külfet getirirken, yol yorgunlukları da adayların sınavlara olan motivasyonunu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle öğrencilerimizin mağduriyetini önlemek için ÖSYM tarafından yapılan sınavların Kâhta ilçesinde yapılması önem arz etmektedir”dedi.

 

Kâhta ilçesinin sınav merkezi yapılması ile birlikte sınav günlerinde Adıyaman il merkezinde yaşanan sirkülasyonun önemli ölçüde azalacağını kaydeden Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş, “Sayın Milletvekillerimizin desteğiyle ÖSYM nezdinde girişimlerde bulunduk. Bu süreçte bizlere her türlü desteği veren Sayın Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum”dedi.     

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi