enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5417
EURO
34,9466
ALTIN
2.428,95
BIST
9.681,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

VALİ DEMİRTAŞ, ÇADIRKENTİ ZİYARET ETTİ.

VALİ DEMİRTAŞ, ÇADIRKENTİ ZİYARET ETTİ.
REKLAM ALANI
06.04.2016
0
A+
A-

  
 Adıyaman Valisi Mahmut Demirtş, eşi Beyhan Demirtaş’la birlikte ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman Çadır kentte yerleşen Suriyeli sığınmacıları ziyaret ederek, Adıyamanlıların 4 yıldır mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerine yüreğini ve gönlünü açarak Ensar-Muhacir kardeşliğinin en güzel örneğini verdiğini söyledi.

 

Çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Suriyelilerin yaşadığı çadır kentte eşi Beyhan Demirtaş’la giden Vali Mahmut Demirtaş, çadır kentte gelişinde Suriyeli çocuklar tarafından alkış ve tezahüratlarla karşılandı.

 

Burada Suriyelilerle ve çocuklarla sohbet ederek herhangi bir taleplerinin olup olmadıklarını soran Vali Mahmut Demirtaş, daha sonra Halk Eğitim Merkezi tarafından Çadır kentte açılan halı ve diğer kursları gezdi. Kurslarda üretilen ürünler hakkında bilgi aldı. Ardından, 30 metrekare büyüklüğü ile Suriyeli bayan kursiyerler tarafından Çadır kentte bugüne kadar dokunan Adıyaman’ın en büyük halısını inceledi.  

 

Suriyeli çocuklar için açılan Anaokulunu da gezen Demirtaş çifti, burada Suriyeli küçük bir çocuğun Arif Nihat Asya’nın vatan hasreti ve memleket özlemini ifade eden “DUA” şiirini dinleyerek duygulu anlar yaşadı.

 

Vali Demirtaş ve eşi, daha sonra çadır kentte açılan müzik ve bağlama kursunda Suriyeli çocuklardan oluşan çadır kent korosunun seslendirdiği eserleri dinledi. 

   

Adıyamanlıların mazlum ve mağdur Suriyeli kardeşlerine yüreğini ve gönlünü açarak Ensar-Muhacir kardeşliğinin en güzel örneğini verdiğini söyleyen Vali Mahmut Demirtaş, “Suriyeli kardeşlerimizin yaşadıkları zorlukları bir nebze olsun azaltabilmek ve onları biraz daha rahatlatabilmek için her türlü ayrıntıyı düşünerek çadır kentti inşa ettik. Çadır kentimizde çok amaçlı kurslardan, çocuk oyun alanlarına, sahra hastanesinden onların eğitimine kadar her türlü ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduk. Açmış olduğumuz bu kurslarla amacımız, onların yaşadığı problemleri ve sıkıntıları hafifletip, dertlerinden uzaklaştırmaktı. Bunu da bu kurslar sayesinde başardığımıza inanıyorum. Kendileri ile sohbet ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin bir nebze de olsa mutlu olduklarını görmek bizleri de mutlu etmektedir. Ülkemizde bulunan Suriyeli misafirlerimiz için millet olarak ortaya koyduğumuz şefkat ve merhamet duygumuzu daha da artırmalıyız. Onlara olan sevgimizi daha da çoğaltmalıyız. Çünkü göçe tabi olan insanlara bizim kültürümüzde tarihte hep kucak açılmıştır. İlimizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize bugüne kadar hep bu anlayışla yaklaşan Adıyamanlı vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Temennimiz, bu iç savaşın bir an önce sona ermesi ve bu kardeşlerimizin sağlıklı ve mutlu bir şekilde ülkelerine dönmeleridir”dedi. 

 

Vali Mahmut Demirtaş’a ziyaretinde Vali Yardımcısı Yunus Emre Altıner ve AFAD Müdürü Osman Ertuğrul Altuğ eşlik etti.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi