enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Yağmurlu
15°C
Adıyaman
15°C
Yağmurlu
Pazar Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C
Salı Açık
22°C
Çarşamba Açık
23°C

Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayının hazırlıkları başladı

Uluslararası 2. Perre Sanat Çalıştayının hazırlıkları başladı
REKLAM ALANI

Adıyaman Belediyesi ile Adıyaman Üniversitesi ortaklığında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Perre Sanat Çalıştayı, uluslararası üne sahip 50 sanatçıya ev sahipliği yapacak.

Çalıştay ile ilgili değerlendirmelerde bulunmak üzere Adıyaman Belediyesini ziyaret eden  Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı aynı zamanda Çalıştay Danışma Kurul Başkanı Prof. Dr. Cumhur Kırılmış, Çalıştay Genel Koordinatörleri Dr. Öğr. Üyesi Nurullah Atalay ve Öğr. Gör. Büşra Kuruçay; Belediye Başkanı Süleyman Kılınç ve Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İskender Korkut ile fikir alışverişinde bulundular.
Çalıştay ile ilgili konuşan Prof. Dr. Kırılmış, Adıyaman’ın 1-8 Ekim tarihleri arasında Perre Antik Kent’te düzenlenecek törenle önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağını belirtti.
Etkinlik ile birlikte farklı kültürleri bir araya getirmeyi ve çağdaş sanatın ön saflarında yer alan ulusal ve uluslararası üne sahip akademisyenleri Adıyaman’ın tarihi ve turistik zenginlikleriyle tanıştırmayı hedeflediklerini belirten Kırılmış, “Bu yıl ikincisi düzenlenmesi planlanan Perre Sanat Çalıştayını geniş bir katılımla gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Süleyman Kılınç ve Üniversitemiz Rektörü Sayın Prof. Dr. Mehmet Turgut hocamızın gayretleriyle ilimize gelecek olan sanatçılara tarihi ve turistik güzelliklerimizi ev sahipliğimizle harmanlayıp sunmak istiyoruz. Çalıştay bünyesinde resim, heykel, seramik ve disiplinler arası güncel sanat üretimlerine yer verilmesi planlanmaktadır. Türkiye’nin önde gelen ressamlarının yanı sıra birçok ülkeden ünlü sanatçıların katılacağı sanat çalıştayında, Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri de usta ressamlarla birlikte hünerlerini sergileyecekler. Bu önemli organizasyonun gerçekleşmesi konusunda emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi