enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
29°C
Adıyaman
29°C
Az Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C
Salı Açık
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

CHP’li Binzet: AK Parti kıyıma başladı mücadelemiz sürüyor

CHP’li Binzet: AK Parti kıyıma başladı mücadelemiz sürüyor
REKLAM ALANI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adıyaman İl Başkanı Burak Binzet, Adıyaman’da mera alanına açılmak istenen maden ocağı inşasıyla ilgili eleştiride bulundu.

Binlerce vatandaşın protestolarının devam ettiğini belirten Başkan Binzet, mücadelelerinin sürdüğünü söyledi.
“İktidar rant peşinde koşuyor”
Mermer ocağının yapılması durumunda bölgede hayvancılığın ve tarımsal faaliyetleri biteceğini öne süren Başkan Binzet, “Adıyaman merkeze bağlı Kömür Beldesi Serintepe Mahallesi MEDOS madencilik şirketi tarafından yapılmak istenen mermer ocağına karşı halkın direnişi devam ediyor. Biz de sayın Adıyaman vekilim Abdurrahman Tutdete ile birlikte kıyımın yapılacağı mahalleye gittik. Halkla konuştuk, uzun bir araştırma gerçekleştirdik. Görünen o ki mermer ocağının yapılması durumunda bölgede hayvancılığın ve tarımsal faaliyetleri bitecek. Yüzlerce yıldır o topraklara verilen emekler boşa gidecek. Adıyaman halkı hiçbir zaman madene karşı değil. Maden ocakları ile bir sıkıntıları yok. Sadece halk olarak; köylerindeki meralara girmelerine karşılar. Çünkü bu bölgenin tek geçim kaynağı hayvancılık ve tarım. İktidar birilerine ruhsat verirken o bölgenin jeopolitik, sosyal konumunu düşünmek zorunda. Sırf rant peşinde koşmak için bu tür kıyımlara kalkmamalıdır. Biz mücadelemizi her zaman sürdüreceğiz fakat iktidar bu maden sahasına acilen dur demeli, ruhsatı iptal etmeli. Vatandaşlardan da ivedilikle özür dilemeli”şeklinde konuştu.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi