enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5707
EURO
34,9946
ALTIN
2.460,16
BIST
9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C

Gölbaşı’nda üzümden yüksek rekolte bekleniyor

Gölbaşı’nda üzümden yüksek rekolte bekleniyor
REKLAM ALANI
01.09.2022
0
A+
A-

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde yetiştirilen ve “Peygamber Üzümü” olarak da bilinen üzümden bu sezon yüksek verim bekleniyor.

Ağustos ayında hasadı yapılan üzüm için tarlada mesai sabah erken saatlerde başlıyor. Bağda işçiler tarafından makasla kesilen salkımlar tezgahlara getiriliyor.
Burada salkımdan ayrılan ve çürüğü temizlenen üzüm taneleri, potasyum ve zeytinyağı karışımıyla yağlanarak daha önce hazırlanan sergi alanlarında güneş altında 5-7 gün süreyle kurumaya bırakılıyor.
İş İnsanı Sinan Karahan, emekle toplanan üzümler için mesai harcayan çiftçilerin sıcak altında zor şartlarda üzüm topladıklarını dile getirerek tüm üzüm üreticilerimize emeklerinin karşılığını almaları umuduyla bol kazançlar dilediğini söyledi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi