enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4821
EURO
34,7942
ALTIN
2.490,50
BIST
9.552,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
25°C
Adıyaman
25°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
27°C

TÜRKİYE’NİN ÜÇÜNCÜ BÜYÜK KÖPRÜSÜNDE SONA DOĞRU

11.03.2015
0
A+
A-

 

Bir mühendislik harikası olarak en son teknoloji ile inşa edilerek bitirilme aşamasına gelen 610 metre uzunluğundaki Türkiye’nin üçüncü en büyük asma köprüsü Nissibi, Nisan ayının son haftası araç trafiğine açılıyor.

Adıyamanlılar tarafından yıllardır özlemle beklenen Nissibi Köprüsüne giderek yapımı devam eden bağlantı yolu ile son çalışmaları yerinde inceleyerek ilgili firma yetkilisinden bilgi alan Vali Mahmut Demirtaş, araç trafiğine hazır hale getirilen Türkiye’nin üçüncü büyük asma köprüsünden ilk defa makam aracıyla Adıyaman tarafından Şanlıurfa tarafına geçiş yaptı.

Nissibi Köprüsünün bölge için büyük bir eser olduğunu kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, “Nissibi Köprüsü çok uzun bir hikâye ama çok şükür mutlu sona ulaşıyoruz. 1992 yılında Atatürk Barajı nedeniyle kapanan Adıyaman-Şanlıurfa arasındaki iki yaka ilk defa birleşti. Bir mühendislik harikası olarak en son teknoloji ile inşa edilen Nissibi Köprüsü, İstanbul Boğaziçi Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsünden sonra Türkiye’nin üçüncü büyük eğik kablolu köprüsü olup, gergin kablo askılı çelik ortotropik döşemesi ile Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. Köprü bitme aşamasına geldi. Şu anda ilgili firma tarafından köprünün elektrik aksamı ile asfalt ve oto korkuluk işlemleri yapılarak son rötuşlar veriliyor. Bu işlemlerin tamamlanmasıyla Köprü Nisan sonu itibariyle araç trafiğine açılacaktır. Şu anda Köprü ve yol güzergahının rijit olarak trafik akışının sağlanması için 2,5 km’lik yol ihale edilmiş olup, çalışmalar seri bir şekilde devam ediyor”dedi.

Adıyaman ve Siverek arasında feribotla günde yaklaşık 600 aracın geçişinin sağlandığını vurgulayan Vali Mahmut Demirtaş,”Köprünün faaliyete geçmesi ile ilk etapta günde 1500-2000 aracın geçişi tahmin edilmektedir. Nissibi Köprüsü’nün faaliyete geçmesi ve yapılacak duble yolun tamamlanmasıyla Adıyaman-Diyarbakır yolu 60 km kısalacak. Bu da zaman ve yakıt tasarrufu sağlayarak ülke ekonomimize ciddi bir katkı sağlayacaktır. Ayrıca, turistik değerlerimiz ve inanç turizmi potansiyelimiz göz önüne alındığında Nissibi Köprüsü ilimizin turizm ekonomisine de ciddi bir canlılık getirecektir. Bu eserin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi