enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
23°C
Adıyaman
23°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
28°C

TÜRKİYE’DE KARA GÜNDEM

TÜRKİYE’DE  KARA  GÜNDEM
REKLAM ALANI
29.06.2016
0
A+
A-

1454440325621.jpeg

Merhaba, Saygıdeğer okuyucularım…

        Bu hafta  kaleme hangi konuyu almam gerektiğini çok düşündüm. Neden mi? Çünkü Ülkemizde yazılacak, tartışılacak o kadar çok mühim arz eden konu var ki… Sağlıktan eğitime , yaşamdan politikaya değinilecek çok konumuz var.

       Tarih 29.06.2016 Türkiye Gündemin de kara haberler bültenlerde…  Şehir magandacıları elini kolunu sallayarak dolanıyor, dağlarda çatışmalar süre geliyor, canlı bombalar ardı ardına patlatılıyor. İnsanlar sokağa çıkmaya, politikacılar konuşmaya, gazeteciler  haber yapmaya, yazarlar yazmaya korkar oldu. Yaşama kilit vurulup, hayat adeta mahkum edildi. Böylesine kara bulutların ülkemizde dolaştığı  bu günler de vatandaşlar kaygı içinde dolaşarak,  alışveriş merkezleri, hava alanları, kalabalık parklar, işlek caddeler kısacası  topluluğun yoğun olduğu sahalardan uzak durmaya çalışılıyor. Bunun üzerine ülke kalkınmasında dalgalanmalar yaşanılmakta olup refah seviyemiz düşüş göstermektedir. Ekonomik açıdan yerimizde sayar olduk. Örneğin; turizm cephesi son 22 yılın en büyük düşüşünü yaşamakta olup % 70 oranında turist kaybı görülmektedir. Sağlık açısından insanlar psikolojik savaş ile mücadele içinde olup genç beyinler yıkanılarak  güvensizlik sorunu yaşamaktadırlar. Dolasıyla eğitim, ulaşım vb. her konuda değerlerimiz düşmektedir. İnsanlar artık gelecek endişesi içerisinde olup manipulatif ve  dezonformatif politikalara ihtiyaç duymamaktadırlar. Tek isteğimiz güvenliğimiz, huzurumuz ve kalkınmamızdır.  

   Bir birey olarak  bilinçsizce hareket etmeyerek kendi varlığımız, ailemizi ve devletimizi koruyup kollamak, farklı farklı amaçlarla doğan terör örgütlerinin aleyhin de düşünerek aldanmamak gerekiyor. Ayrıca gerek Devletimiz gerekse de askeri gücün  biran önce çözüm sürecine ulaşıp daha fazla can kaybının yaşanmaması gerekiyor. Aziz milletimiz;  her gün güne farklı bir ilde yaşanan patlamalar, çatışmalar ve şehit haberleri ile uyanmaya, canlarının daha da fazla yanmasına yorulmuş bir vaziyettedirler. 

    Yakın tarihimize bakacak olursak;  24 Haziran 2016 ‘ da  Adıyaman’da Kömür Belde Jandarma Karakolu’na erzak götüren askeri araç, Boğazözü mevkiinde teröristlerin uzun namlulu silahlar ve roketli saldırısına uğrayan , saldırıda askeri aracın sürücüsü Kahramanmaraş Göksu doğumlu olan Jandarma Er Mücahit Şimşek (21) ağır yaralanarak 25 Haziran 2016’da   kaldırıldığı Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde şehit düştü. Ve 3 gün ara ile kimliği belirsiz olan yabancı uyruklu olmalarından şüphelenilen kişilerce  28 Haziran 2016’da  İstanbul Atatürk Havalimanı‘nda Dış Hatlar Terminali’nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana gelerek 41 kişinin hayatını kaybettiği belirlenmiştir. Hayatını kaybedenlerden 37 kişinin kimliği tespit edilmiş, bunlardan 10’unun yabancı uyruklu, 3’ünün ise çifte vatandaş olduğu anlaşılmıştır. Hayatlarını kaybeden 19 kişi yakınlarına teslim edilmiştir. Hastanede yaralı olarak bulunan 239 kişiden 109’u taburcu edilmiş, 130 kişinin tedavilerine devam edilerek İnsanoğlunun canı hiçe sayılmaktadır. Buradan tedavisi devam eden yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi ileterek vefat edenlere Allah’tan Rahmet yakınlarına Başsağlığı dilemekteyiz. Daha çok insanımızın canının yanmasını istemiyor, teröre boyun eğmeyerek  terörün her türlüsünü lanetliyoruz. 

     Tek amacımız; daha huzurlu, sağlıklı, güvenli bir ülkede YAŞAMAK ve YAŞATMAKTIR.

Saygılarımla…

                                                                                                                MELTEM KINAY

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi