enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
25°C

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 93. YILI GURURLA KUTLANDI

TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 93. YILI GURURLA KUTLANDI
REKLAM ALANI
29.10.2016
0
A+
A-

 

img_0975

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun 93. yılını kutlamanın haklı gururunu, onurunu ve heyecanını yaşıyor.

Tüm yurtta kutlamalarına başlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Adıyaman’da da Vali Abdullah Erin’in Valilik Makamında tebrikatları kabulü ile başladı. Tebrikat Töreni sonrası 29 Ekim kutlamaları, Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki tören alanına gelen Vali Abdullah Erin, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu ile birlikte vatandaşların ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Mesajı okundu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan gönderdiği mesajda, “Gazi Mustafa Kemal’in önderliğinde ilan edilen, son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. kuruluş yıl dönümüdür. Esarete ve dayatmalara rıza göstermeyen Türk Milleti, istiklaline ve istikbaline kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı, tarihte benzeri görülmemiş bir kahramanlıkla zaferle taçlandırmıştır. Bu büyük zaferin ardından, 29 Ekim 1923’te, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduk. Cumhuriyeti, 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz ile yaşadığımız coğrafyadaki bin yıllık Selçuklu ve Osmanlı mirasının, o günün zor şartlarında elde edilmiş bir kazanımı olarak görüyorum. Türkiye Cumhuriyeti, 93 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemdeki atılımlar sayesinde, bugün dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmış bir devlettir. Türkiye, büyüyen ekonomisi, güçlü demokrasisi, temel insani değerlere olan bağlılığı, ilkeli ve vizyoner dış politikasıyla, bölgesinde ve dünyada bir ilham kaynağı olmayı günümüzde de sürdürmektedir. En son 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar, milletimizin devletiyle ne kadar bütünleştiğini tartışmasız şekilde bir kez daha teyit etmiştir. Milletimiz, yeni işgal girişimlerine karşı da, İstiklal Harbi’ndeki kararlılıkla mücadele edeceğini, o gece tüm dünyaya göstermiştir. FETÖ mensubu hainlerin silahlarına göğsünü siper ederek, özgürlüğüne, demokrasisine, hükümetine ve devletine sahip çıkan milletimizin azmi, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne hasrettiğimiz 2023 hedeflerimize ulaşma konusundaki en büyük güvencemizdir. Bu büyük devletin ve bu kahraman milletin Cumhurbaşkanı olmaktan şeref duyuyorum” ifadelerine yer verdi.

Törende konuşan Adıyaman Valisi Abdullah Erin ise, “Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için, memleketin dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’tir. Bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi, sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi, en baştan tam bağımsızlık ve de muasır medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasi ile varılabileceğini öngörmüştür. Ancak, geçmişten bugüne milletimizi bu hedeften uzaklaştırmak için bazı mihraklar elinden gelen her şeyi yapmaktadır”dedi.

15 Temmuz 2016 gecesi Cumhuriyetimiz, İstiklalimiz ve İstikbalimizin hain ve alçak FETÖ’cülerin menfur darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını ifade eden Vali Abdullah Erin, “Bu teşebbüs karşısında tüm Yurtta olduğu gibi Adıyamanlı kardeşlerimiz de İstiklal Savaşı ruhuyla bu teşebbüs karşısında genci-yaşlısı, erkeği-kadını, Kürdü-Türkü, Alevi’si ve Sünni’siyle Başkomutanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın çağrısı üzerine, halkına ağır silahlarla saldırmaktan çekinmeyen ve kendi meclisini bombalayacak kadar gözü dönmüş terör örgütü karşısında canını siper etmiş ve 40 yıldır hazırlanmakta olan hain ve sinsi bir planı 4 saatte bozguna uğratarak bu ihanet çetesine hak ettikleri cevabı en güzel şekilde vermiştir. Unuttukları şey, bu milletin tankla, topla, uçakla, tüfekle sindirilemeyecek kadar asil bir millet olduğudur. Bundan 100 yıl önce Çanakkale’ye gözünü kırpmadan 13-14 yaşlarında tüfek omuzda gururla giden ceddimize, torunlarının da tam 100 yıl sonra onlardan geri kalmadığını en güzel şekilde gösterdi. Güzel yurdumuzun kılcal damarlarına kadar sızan bu teröristlerin planları, Allah’a sonsuz hamd-ü senalar olsun ki neticesiz kaldı. Kahraman bir milletin bir asırdır baskı altında tutulan direniş ve kardeşlik ruhu, elhamdülillah dizginleri ele aldı ve tarihe altın harflerle geçti. Bu birlik ve kardeşlik anlayışını rehavete kapılmadan, iç ve dış mihrakların oyununa gelmeden muhafaza etmek ve devam ettirmek zorundayız. Mazlum ve mağdur coğrafyaların umudu olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da önüne çıkartılacak her engeli aşacak güce, imkâna ve kararlılığa sahiptir. Bunun için ihtiyacımız olan en önemli şey milletimizin birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine sımsıkı sahip çıkmasıdır”dedi.

Milletin azim ve kararlığından başka hiçbir sermayesi olmadan kurulan Türkiye Cumhuriyetinin 93 yılda başta ekonomi olmak üzere sağlık, eğitim ve ulaşım gibi birçok alanda yaptığı atılım ve kalkınma hamleleri ile tüm dünyada hatırı sayılan büyük ve güçlü bir ülke konumuna geldiğini belirten Vali Abdullah Erin, “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, etrafımızda yaşanan bütün olumsuz gelişmelere ve küresel ekonomik krizlere rağmen, demokratik gelişimini ve ekonomik kalkınmasını tamamlayarak bölgesine istikrar ve refah ihraç eden bir ülke haline gelmiştir. Kuşkusuz Türkiye Cumhuriyeti; bugün bir dünya devletidir. Çağın ve dünyanın şartlarına uygun olarak da sürekli değişim ve gelişimini sürdürmektedir.

Türkiye Cumhuriyetinin büyük bir ruh ve büyük bir medeniyet anlayışıyla inşa edildiğini kaydeden Vali Erin, “Bu Cumhuriyet, bu topraklar üzerinde nefes alıp veren her canlıyı kucaklayacak bir anlayışla teşekkül etmiştir. Bu nedenle bu bayram kimsenin değil, herkesin bayramıdır. Bu Cumhuriyet, İstanbullu’nun olduğu kadar Diyarbakırlı’nın, Tokatlı’nın olduğu kadar Adıyamanlı’nın, çiftçinin olduğu kadar esnafın, şehirlinin olduğu kadar köylünün, zenginin olduğu kadar fakirin de cumhuriyetidir. Bizim, tasada ve kıvançta bir olmayı becerebilen bir halkımız vardır. Her millette olduğu gibi ülkemizde de doğal bazı farklılıklarımız mevcuttur. Geçmişte bu farklılıklarımızın, ayrılıklara dönüştürülmeye çalışıldığı karanlık günleri ve üzerimizde oynanan kirli oyunları hepimiz çok iyi hatırlıyoruz. Şurası çok açık ki, bugün de birileri birtakım olayları bahane ederek, ülkemizde ve ilimizde kadim kardeşliğimizi sabote etmeye, birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik birtakım kirli oyunlar tezgâhlamaya çalışmaktadır. Ancak, halkımızın sabır ve sağduyusu, ilimizin sahip olduğu hoşgörü ortamı ile bu karanlık odaklar emellerine asla ulaşamayacak ve halkımızın nezdinde itibar kaybederek hüsrana uğrayacaklardır. Bu topraklarda bin yıllık bir medeniyetin varisi olan aziz milletimiz, bu kirli oyunu bozacak güce ve azme sahiptir. Bizi tek millet, tek devlet, tek bayrak, tek vatan yapan yüksek değerlerimizi daha gür bir sesle yüceltmenin tam zamanıdır”şeklinde konuştu.

Konuşmasında gençlere de seslenen Vali Abdullah Erin, “Türkiye Cumhuriyetini koruma, yaşatma ve yüceltme görevi; ulusumuzun geleceği ve göz bebeğimiz olan siz gençlere verilmiştir. Yapmanız gereken; bugün bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak daha güçlü, daha müreffeh bir Türkiye için azim ve kararlılıkla yılmadan çalışmaktır. Biz, millet olarak size inanıyor ve güveniyoruz. Sizin de, milletimizin bu güvenini, yaşamınız boyunca unutmayacağınıza içtenlikle inanıyoruz. 93. yıldönümünü coşkuyla kutladığımız bu bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’ni bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyor, tüm Adıyamanlı kardeşlerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum”ifadelerine yer verdi.

Vali Abdullah Erin’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon, şiir, resim ve sportif yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalya, sertifikaları ve çeşitli hediyeler verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı, öğrencilerin şiirler okuması ve resmi geçit töreni ile son buldu.

Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına Vali Abdullah Erin’in yanı sıra, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Garnizon Komutanı Albay Davut Kulalar, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Siyasi Parti Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, askeri erkan, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi