enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3669
EURO
34,9566
ALTIN
2.325,55
BIST
9.153,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C
Salı Az Bulutlu
24°C

ADIYAMAN VALİSİ ABDULLAH ERİN’İN; “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI

ADIYAMAN VALİSİ ABDULLAH ERİN’İN; “29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI” MESAJI
REKLAM ALANI
28.10.2016
0
A+
A-

 

img_0902
Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan, tam bağımsızlık ve ulusal egemenliğe dayanan Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 93. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın onuru ve heyecanını yaşıyoruz.

Sadece Anadolu coğrafyasının değil, belki de insanlık tarihinin en haksız işgallerinden birini bertaraf etmek için; Anadolu’nun dört bir yanında din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı olmaksızın başlatılan İstiklal mücadelemizin bize bıraktığı en önemli miraslardan biri kuşkusuz 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet’tir.

Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, aziz milletimizin bütün zorluklar ve engellemeler karşısında ortaya koyduğu mücadele azmi, güçlü irade ve kararlılık örneği ile dolu aynı zamanda bütün mazlumların ve mağdurların bir umut ve ilham kaynağı özelliği taşıyan, yeniden var olma ve dirilişimizin sembolü olan bir tarihtir.

Milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden taviz vermeyeceğinin somut mücadelesi olan Cumhuriyetimize ve birlik, beraberlik ve kardeşliğimize yönelen her türlü saldırının ve bu saldırılarda taşeron olarak kullanılan bölücü terör örgütü PKK’dan FETÖ’ye kadar uzanan bütün terör örgütlerinin perde gerisinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her şeye rağmen kat ettiği gelişme, yakaladığı ekonomik ve siyasi istikrar ve geleceğe dönük ortaya koyduğu mefkure ve vizyondan duyulan rahatsızlık yatmaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ruh ve medeniyet anlayışıyla inşa edilmiştir. Cumhuriyetimiz bu topraklar üzerinde yaşayan vatandaşlarımızın her bir ferdinin, bu ülkenin aynı haklara sahip, ortak bir geçmişi ve geleceği paylaşan, tasada ve kıvançta bir olarak gören, kucaklayıcı ve kapsayıcı bir telakkiye sahiptir. Milletimizin fertlerinin kökleri, inancı, mezhebi, meşrebi, kültürü ve kılık kıyafeti özünden ayrıştırmaya kalkan herkes Cumhuriyetin ruhuna ve özüne ihanet içindedir.

Ülkemiz için bir zenginlik olan söz konusu farklılıkları ayrılıklara dönüştürmeye ülkemizde ve ilimizde kadim kardeşliğimizi sabote etmeye ve birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya yönelik kirli oyunları ve bu oyunları kurgulayanlara feraset sahibi milletimiz dün olduğu gibi bugünde hak ettiği cevabı verecek güce, kudrete ve azme sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle saygıdeğer Adıyamanlı hemşerilerimin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, İstiklal Savaşı ve 15 Temmuz kahramanlarını, kanlarıyla canlarıyla bu toprakları bizlere vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi