enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3625
EURO
34,9657
ALTIN
2.326,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
25°C

Türk İnternet Medyası RTÜK Çalıştayı Başladı

28.09.2022
0
A+
A-

RTÜK -TİMBİR ve İMEF ortak organizasyonunda Düzenlenen çalıştayı 27 Eylül 2022 tarihinde  CP Ankara hotel de başladı

Türk internet medya çalıştayın da Türkiye’nin 81 ili ve yurtdışından gelen medya mensuplarının katıldığı toplantıda Kültür Turizm Bakan yard. Özgül Özkan Yavuz’un konuşma yaptı.

CP Ankara hotel de 28 eylül 2022 tarihinde devam  toplantıya RTÜK Başkan yardımcısı Orhan Özdemir, RTÜK Av. Aydın Demir, ATV Şebnem Bursalı, RTÜK Orhan Samast , Av Cüneyt Altıparmak katıldı.

Toplantı  İMEF Başkanı ve TİMBİR Kurucu Başkanı Dr Süleyman Basa’nın konuşmasıyla başladı.

81 il 5 ülkeden 105 internet medya mensubu ile RTÜK’ün himayelerinde gerçekleştirdiğimiz “ Türk İnternet Medya Çalıştayı’na “ hepiniz hoşgeldiniz.

 

RTÜK uygulamalarından internet medyasının sorunlarına, dezenformasyondan içerik üretimine birçok konuyu enine boyuna konuşacağımız çalıştayımız, inanıyorum ki Türk İnternet Medyası ‘nın geleceğini aydınlatacak fikirlere sahne olacaktır.

İnternet Medyası her geçen gün büyükmekte ve etki alanını genişletmektedir. Bugün anadolunun 7 bölgesşnden 81 il de kendi emekleri ile çocuğunun rıskını harcayarak insanlara haber ulaştıraN gazeteci arkadaşlarımız aramızdalar.

Hepsi ayrı bir başarı hikayesidir.

Bugün İnternet Medyası ülkemizde kendi emekleri ile şuanki gücüne erişmiştir. Devletten desteği almadan, ticaret odasında berberler odasından emlakçılar odasına farklı tüzel kişiliklerle muhattap olarak, basın kartı olmadan yokluklar içerisinde gazetecilik mücadelelerini devam ettirmişlerdir.

Övünerek söylüyorum ki Anadolu’nun internet medyası kendi öz kaynaği ile habercilik yapmıştır. Burada fon alan kuruluş yoktur, yabancı vakıfların sözcülüğünü yapan gayri milli niyetleri taşıyan medya kuruluşları yoktur. Burada yer alan medya mensupların gücün değil milletin medyasıdır.

Türkiye’nin dijitalleşmede son 20 yılda sağladığı ilerleme internet medyasının hızlı büyümesine vesile oldu. Günümüzde yazılı ve görsel medya ile boy ölçüşür seviyeye gelen internet medyası şüphesiz geleceğin ana akım medyası olacaktır.

Cılız sesler vasatı öne çıkarmamalıdır. Cebinde domein alacak parası olan internet habercisi olmamalıdır. Kopyala yapıştır haberciliğini gazetecilik sanan, etik kurallardan uzak anlayış itibar görmemelidir. Bu sebeple emeği takdir edecek, vasatı engelleyecek bir internet medyası yasası yeni yasama döneminde mutlaka kanunlaştırılmalıdır.

.Karar vericiler üzerinde etki oluşturmak için mutlaka birlik olmalıyız. Tarih hep birlik olanların muavvafakiyetleri ile doludur. Bu sebep ile 3 yıllık bir emek sonucu 81 il temsilcisi 1000în üzerinde internet gazetecisi 5 uluslararası katılımcı kurucu olarak yer aldığı Türk İnternet Medya Birliği TİMBİR için başvuruyu tamamladık. Şuan İçişleri Bakanlığı’nda olur süreci devam ediyoruz. Zannediyorum kısa Sayın Cumhurbaşkanımızın olurları ile müjdeli haberi alacağız.

TİMBİR olarak resmi statüye eriştiğimiz andan itibaren, internet medyasının devlet desteklerinden pay alması, basın kartı elde etmesi, kuruluş aşamalarında akreditasyon sistemi kurulması, ticaret odalarında kendine ait komitesi olması, editör çalıştıranlara teşvikler verilmesi gibi kurumsallaşmaya katkı sunacak birçok hakkın tanınması için mücadeleye daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

TİMBİR olarak en çok üzerinde duracağımız konulardan biride yerli içerik üretilmesidir. İnternet medyası demek sadece internet haber sitesi değil, sosyal medyayı etkin olarak kullanarak erişim ağını genişletmesi demektir. Bu sebeple yerli içerik üretimine katkı sunarak hem internet medyasının ağını genişletecek hemde interneti bütün platformları ile kullanmış olacağız.

Bir önemli teşekkürü de RTÜK’e yapmak istiyorum. RTÜK bizlerin sesine kulak veren ilk kurumlardan biri olmuştur. Bugün bizlere uygulamalarını anlatarak kurumsal kimliklerimize katkı sunacaklar .

Ben başta RTÜK başkanımız EburbekirŞahin, başkan yardımcısı dr İbrahim usulu ve mete bey olmak üzere, oturumlarda konuşmacılarımıza, bizleri yalnız bırakmayan sizlere, TİMBİR ailesine teşekkür ediyor, çalıştayın ülkemiz ve milletimize hayırlar getirmesini Allah’tan niyaz ediyorum.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi