enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5593
EURO
34,9449
ALTIN
2.427,80
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
32°C
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Az Bulutlu
29°C

KAHTA’DA SIRADIŞI BİR KAYMAKAM

KAHTA’DA SIRADIŞI BİR KAYMAKAM
REKLAM ALANI
27.09.2022
0
A+
A-

 

Bir şehir yöneticisi kadardır. Yöneticinin vizyonu, kültürü, bilgisi, görgüsü, derinliği ve ufku şehre yansır. Dünyadaki tüm gelişmiş, kalkınmış, mutlu ve modern şehirlerin hikayesine baktığınızda farklı, sıradışı, idealist ve vizyoner bir yönetici karşınıza çıkar. Oturduğu makamın hakkını veren ve kendisine saygısı olan tüm yöneticiler sürekli daha doğru, iyi, güzel ve yararlı olanın peşinden koşar. Sorumlu olduğu halkın ve bölgenin problemlerini, dertlerini ve ihtiyaçlarını iyi analiz etmiş ve çözüm yollarını bilen yöneticiler mutlaka başarıyı yakalamıştır ve halkı tarafından benimsenmiştir.

Bu yazıyı 1 yıl önce ilçemiz Kâhta’ya atanan sayın kaymakamımız Selami Korkutata için yazıyorum. Bu kadar kısa zamanda ilçemizde güzel, faydalı ve başarılı işler ve projeler kazandırdığı için, yeni nesil yöneticilere örnek bir model olduğuna inandığım, yenilikçi, üretken, vizyoner bir bakış açısına sahip olduğu için yazıyorum. Göreve başladığından bugüne Sayın Kaymakamımız ilçemizde farklı, renkli ve sıradışı bir kaymakamlık profili çiziyor. Hakikatten hem şaşırıyor hem mutlu oluyor hem ilçemiz adına umutlanıyoruz.

Kâhta’da tarih var ama turist sayısı ve ilçeye ekonomik katma değeri yeterli değil. Barajımız var ama sulu tarım istenilen düzeyde değil. Organize sanayii bölgesinde ve şehir merkezinde tekstil akanında 5 bin insan istihdam edilmiş çalışıyor evine ekmek götürüyor ama organizenin 2.etap çalışmalarını hızlandırmak ve yeni üretim, istihdam ve yatırım alanları kazandırmak lazım. Bu üç başlığın altını doldurmak için ciddi toplantılar, tanıtımlar, çalışmalar ve görüşmeler yapıldığını görüyoruz.

Burda bir önemli konuda Sayın Kaymakamımızın, ilimizi ve ilçemizi profesyonel ligde temsil eden Kâhta02 Spor’un her zaman destekçisi olduğu gerçeğine değinmek gerekiyor. Tribünde yerini alarak taraftarın coşkusuna katılan, maçları ve antremanları takip eden, takım toplantılarına katılan ve yönetime manevi destek oldu, kimsenin sahip çıkmadığı bir dönemde inisiyatif alıp Kâhta gençliğinin sevgi ve sempatisini kazandı. Buna en çok üzülenlerin başında hiç kuşkusuz kulüp başkanımızla beraber Sayın kaymakamımız geliyor.

Tanıtım anlamında yoğun çalışmaların olduğunu müşahade ediyoruz; Mersin’de düzenlenen Adıyaman Kâhta Badem festivali, İstanbul’da gerçekleştirilen Adıyaman tanıtım günleri, Kâhta’da yamaç paraşüt denemeleri, Nemrut Badem Çiçeği festivali, antik cendere köprüsünde festival arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun eşsiz konseri ve geçen yaz ünlü yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üzerine” filminin bir bölümünü Cendere Köprüsünde çekmesi, bu sene büyük ses getiren bienal ve Kahtalı MIÇE’nin senfoni orkestra ilke konseri Kâhta ve Adıyaman’ın tanıtımı anlamında önemli çalışmalardan sadece bir kaçı olduğunu belirtmek isterim.

Kâhta’da “Fırat Su Sporları Şöleni”kapsamında Kürek ve Kano, Uçurtma sörfü, Yamaç paraşütü, Sup kürek sörfü, Burcu Çetinkaya ile wakeboard gösterisi olacak. Dünyaca ünlü şeflerin katılacağı uluslararası Nemrut Gastronomi buluşmaları programı, halk müziğinin güçlü sesi, Adıyaman Kâhtalı sanatçı hemşehrimiz ZARA da Antik Cendere’de muhteşem bir konser vermesi turizm ve tanıtıma büyük değer kattığına inanıyorum. Tarihi ve edebi anekdotları şiirsel üslubuyla anlatan ve konuşma videoları milyonlarca izlenen yazar Hayati İnanç da Kâhta’da sevenleriyle buluştu. Hayali Uygarlıklar paneli düzenlendi Pelin Batu moderatörlüğünde yerli yabancı akademisyenleri Kahta’da ağırladık.

Kâhta’da en son ne zaman festival oldu, neden bu kadar yıl yapılmadı, sportif, sosyal ve kültürel etkinlikler neden çoğaltılamadı, gençliğin talep ve istekleri neden dikkate alınmadı bu soruları artık bir kenara bırakıp ilçemizde olan biten güzel programların keyfini çıkarmak gerekiyor. Umarım önümüzdeki günlerde Uluslararası Kâhta Sempozyumu, Kâhtalı ve Ulusal yazarlardan oluşan Kitap Fuarı, Kâhtalı Mıçe müzik lisesi, ilçemizde bazı müzeler ve İklim örin yapılması; mutfak müzesi, kültür müzesi gibi, kapalı çarşı veya tarihi bir çarşının inşâ edilmesi, ünlü dizilerin bazı bölümlerinin ve sanatçıların klip çekimlerinin Kâhta’da yapılması için gereken desteğin sağlanması, bazı ünlü Youtuber’ların kâhta’ya davet edilmesi, markalaşma ve patent işine ağırlık verilmesi gibi bazı etkinlikler ve projeler de yakında ilçemizde gerçekleşir. İlçemize bu tarz güzellikleri taşıyan sayın kaymakamımıza teşekkür ederim.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi