enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2882
EURO
34,7866
ALTIN
2.387,78
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
19°C
Adıyaman
19°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Açık
21°C

Türk Eğitim Derneği’nde 96’ıncı yıl coşkusu

Türk Eğitim Derneği’nde 96’ıncı yıl coşkusu
REKLAM ALANI
31.01.2024
0
A+
A-

Türk Eğitim Derneği 96’ıncı Kuruluş Yıldönümü heyecanını coşkuyla kutluyor. Türk Eğitim Derneği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Türk Eğitim Derneği, 96 yıl önce bugün, 31 Ocak 1928’de Mustafa Kemal Atatürk’ün yönlendirmesiyle Türk Maarif Cemiyeti adıyla kuruldu. Meşalemizi gururla taşımaya ve eğitimde fırsat eşitliği için yorulmadan çalışmaya devam edeceğiz. 96. yılımız kutlu olsun” denildi.

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanlıoğlu’nun öncülüğünde eğitim faaliyetlerini sürdüren kurum, Türkçe ve yabancı dilde eğitim veren okullar kurmak ve öğrencilerin barınmalarını sağlamak amacıyla yurtlar açmak, Okullarında yüksek nitelikli öğrenciler yetiştirmek, Maddi imkânı yeterli olmayan başarılı çocuklara ülke genelinde burslar vererek eğitimlerine devam etme olanağı tanımak,  Türk eğitim standartlarını çağdaş seviyelere taşıyacak bilimsel platformlar oluşturmak, Araştırma projeleri ile eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri üzerine toplumu bilinçlendirmek, Türk eğitim politikasının oluşturulmasında söz sahibi olmak misyonu üstleniyor.

Seçkin bir sivil toplum örgütü olarak Türk Eğitim Derneği, eğitim alanında sivil inisiyatifin etkinleştirilmesini, okul öncesinden yüksek öğretime kadar tüm boyutlarda yaptığı eğitim çalışmalarını ülke çapında ve uluslararası düzeyde sürdürmeyi, uygarlık değerlerini koruma ve geliştirme çabasında etkin rol oynamayı hedefleyen çağdaş ve ilerici bir vizyona sahip olması ile biliniyor.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi