enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

Türk Bayrağını Hatalı Kullanan Kaufland özür Diledi

Türk Bayrağını Hatalı Kullanan Kaufland özür Diledi
REKLAM ALANI
21.02.2024
0
A+
A-

Türk Bayrağını Hatalı Kullanan Kaufland özür Diledi

Erdal Altuntaş-ALMANYA-BHA

 

Türkler için Yöresel ürünler“ sayfası yaparak bunu internet sayfası ve baskılı broşürlerle duyurusunu yapan Kaufland, büyük bir hata yaparak kullandığı Türkiye haritasında Trakya bölgesini, koyduğu resimde göstermedi.

Varna’da Mr Koko adlı fabrika sahibi Muammer Al’ın öncülüğünde Bulgaristan’da yaşayan Türkler, konuyu önce sosyal medyada gündeme getirdi. Daha sonra da firmanın mail adresine hatanın derhal düzeltilmesi için mail bombardımanına tuttular. Bununla da yetinmeyen işverenler Türkiye Cumhuriyeti Sofya Ticaret Ateşeliği’ne bilgi verdiler. Ataşelik de bu konuda firmaya nota geçerek hatanın düzeltilmesini istedi. Birçok kaynaktan şikayet mektubu alan Kaufland firması yetkilileri geri adım attı. Özür mektubu yazan firma yetkilisi eski broşürleri toplatarak ve internet sitesindeki reklamı da düzelterek Türkiye’nin doğru bayrağıyla birlikte yeniden yayınladı.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Muammer Al, „Hatalı haritayı görünce Bulgar-Türk İş dünyası WahtsApp gurubu üzerinden bir kampanya başlattık. Kısa sürede birçok Türk’e ulaşarak Kaufland’a (Türk ürünlerine bu broşürde yer vermenizden dolayı teşekkür ederiz ama hatalı bayrak ile biz Türkleri incittiniz. Bu hatanın acilen düzeltilmesini istiyoruz) şeklinde yazı hazırlayıp çok kişi tarafından firmaya gönderdik“ dedi.

Kısa sürede Kaufland Bulgaristan Müşteri Yönetimi / Denetimi Sorumlusu Georgieva imzalı bir yazı aldıklarını belirten Al „Bu mektupta (Mesajınız için teşekkür ederim. Uyarınızla ilgili olarak, müşteriyi ilk sıraya koyan bir şirket olarak, her görüş bizim için önemlidir. Bu nedenle geri bildiriminizi sorumlu departmana iletmiş bulunmaktayız.

Bu konunun ayrıntılı olarak inceleneceği ve gerekirse müşterilerimize yönelik bu tür muamelelerin tekrarlanmamasını sağlamak için uygun önlemlerin alınacağı konusunda sizi temin ederiz. Anlayışınızı umuyor ve iyi günler diliyoruz!) yazısı yer aldı ve bu hata bir günde düzeltilerek doğru Türk bayraklı reklamları girdiler“ açıklamasında bulundu.

 

Türklerin Bulgarca yazdığı yazının Türkçe çevirisi:
„Sevgili Kaufland
Bulgaristan’da yaşayan Türkler olarak, 12.02.2024 – 25.02.2024 tarihleri arasında geçerli olacak indirim broşürünüzde Türk ürünlerine de yer verdiğinizi görmekten büyük memnuniyet duyduk. Bu jestiniz için teşekkür ederiz.

Ancak broşürünüzde kullanılan haritada Türkiye haritasının batı kısmının gösterilmemesi bizi derinden üzdü. Biz Türkler için bayrak, harita ve ulusal sloganlar çok önemlidir. Bu hatanın kasıtsız olduğuna inanmak istiyoruz ve sizden özür dilemenizi ve derhal düzeltmenizi rica ediyoruz.
Bu hata ile Türkleri mutlu etmek yerine onları çok incittiğinizi vurgulamak isteriz. Bu hatanın düzeltilmesi ve bir daha yapılmaması için gerekli hassasiyeti göstereceğinize inanıyoruz.
Saygılarımla“

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi