enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2241
EURO
35,1193
ALTIN
2.470,97
BIST
10.161,03
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Az Bulutlu
27°C

Kantinci esnafını ‘torbacılara’ benzeten isme, Kantin İş-Sen’den jet yanıt!

Kantinci esnafını ‘torbacılara’ benzeten isme, Kantin İş-Sen’den jet yanıt!
REKLAM ALANI
21.02.2024
0
A+
A-

Kantin İş-Sen Genel Başkanı Okan Fırat, kantinci esnafı hedef alarak açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Muhammed Keskin’e BHA aracılığıyla cevap verdi.

featured

Doç. Dr. Muhammed Keskin’in sosyal medya hesabından kantincilerin torbacılardan daha zararlı olduğu ve kantincilerle mücadele edilmesi gerektiğine dair söylemi Kantin İşletmecileri İşveren Sendikası (Kantin İş-Sen) tarafından tepkiyle karşılandı. Kantin İş-Sen Genel Başkanı Okan Fırat, açıklamaya yaparak, talihsiz açıklamayı kınadı.

Tepki çeken o paylaşım:

Açıklama yok.

“BİZLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATMIŞTIR”
Kantin İş-Sen Genel Başkanı Fırat, yaptığı açıklamada, “Halk sağlığına yönelik böylesi bir iddianın bir Kardiyoloji Hekimi tarafından mesnetsiz ve keyfi olarak ortaya atılmış olması ülkemizdeki okuma, yazma, kavrama ve  değerlendirme becerilerinin ne seviyede olduğuna dair bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Bizlere göre cehalet ve üzerine söz söylemeden önce sivil toplum örgütleriyle temas kurmamak, üzerine söz söylenen konu hakkında bilgi toplamadan ezbere açıklama yapmak, üstelik bütün bunları bir hekimin yapması torbacılıktan (artık Hocamız bu konuda hangi kesimi kastediyorsa) daha tehlikeli bir halk sağlığı sorunu olarak ortaya çıkmaktadır.” dedi.

“KENDİSİNİ İŞBİRLİĞİNE DAVET EDİYORUZ “
Fırat, “Hocamızı mesleğimize ve kantinci esnafına yönelik dayanaksız söylemlerini ve yapmış olduğu paylaşımı silmeye, kendisinin danışmanlık vermekle ilgili enerji ve motivasyonunu kantincileri tanımaya, ilgili sivil toplum örgütleri ve sendikalarla temas ederek bilgi alışverişi yapmaya ve her aklına gelen benzetmeyi mesnetsizce sosyal medyada yaymadan önce bilgi toplamaya davet ediyoruz. Bugüne dek Tarım Başkanlığı, Sağlık Başkanlığı ve  Milli Eğitim Bakanlığı ile yapmış olduğumuz toplantılarda, hazırladığımız yönetmelikler ve hassasiyetle takip ettiğimiz beslenme protokollerinin hazırlanma sürecinde, ilgili Bakanlıklar ve kuruluşlarla yaptığımız işbirliği doğrultusunda bir Kardiyoloji Hekimi olarak Hocamızı da aramızda görmekten ve katkılarını sunmasından memnuniyet duyarız. Bir meslek grubunu sosyal medyada karamalak yerine mesleğinde ki değerli birikimi doğrultusunda bizimle işbirliği yapmasının etik ve gerçekçi olacağı kanaatindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Kantinci esnafını ‘torbacılara’ benzeten isme, Kantin İş-Sen’den jet yanıt!

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi