enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3689
EURO
34,7941
ALTIN
2.393,12
BIST
10.270,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
20°C
Adıyaman
20°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Açık
22°C

TÜRAP kapılarını Afrika’ya açtı

TÜRAP kapılarını Afrika’ya açtı
REKLAM ALANI
16.02.2024
0
A+
A-

Birçok uluslararası organizasyonu başarıyla gerçekleştiren TÜRAP Afrika kıtasından gelen ziyaretçilerini ağırladı.

TÜRAP Genel Başkanı Sabuhi Attar, Burkina Faso Cumhurbaşkanlığı Danışma Konseyi Başkanı Dr.Inoussa Traore, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Ekonomik İlişkiler Özel Danışmanı Sawadogo Drissa ve Burkina Faso Elçisi Kassum Kiendreveog özel bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda Türkiye’deki ihracatçı firmaların Burkina Faso’daki ticaret artışı başta birçok konu ve proje paylaşıldı. TÜRAP Genel Başkanı Attar ‘’Orta Afrika ülkelerinin Türkiye ile ticaret yapmaya çok istekliler. Orta Afrikan’ın kapısı olarak Burkino Faso kullanıla bilir. Jeopolitik konum olarak kara yollarının kesiştiği noktada ve Türk yatırımcılara kapılarını sonuna kadar açmış durumdalar. Ayrıca ülke yetkilileri yaptığımız fuarlarda yer almak için hazır olduklarını söyleyerek bizi gururlandırdılar’ şeklinde konuştu.

Ayrıca TÜRAP ile Kuzey Afrika ülkelerinin en büyüklerinden olan Cezayir ile de önemli bir toplantı da yapıldı. Cezayir Ets Bekakra Expo Direktörü Mohammed Elhabib Bekakra TÜRAP’ın İzmir’deki merkez ofisine ziyarette bulundular.

Ev sahipliği yapan Attar: “Turabexpo’nun 5-6 Haziran tarihlerinde, İstanbul’da yapacağı 22.Türk-Arap İşbirliği Zirvesi hakkında bilgilendirme yaptık. Gelecek projelerde iş birliği yapmak adına mutabakat sağladık. Kendilerine nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür eder, iş birliklerimizin daimi olmasını temenni ederim. TÜRAP olarak Cezayir’de gerçekleştirmeyi planladığımız Alım Heyeti’ne istinaden iş birliği protokolü imzalandı. İş birliklerimizin hayırlara vesile olmasını dilerim.”dedi

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi