enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4626
EURO
34,8511
ALTIN
2.438,74
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
26°C
Adıyaman
26°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Parçalı Bulutlu
20°C

Birinci Önceliğimiz 9 İşçi Kardeşimize Ulaşmak

Birinci Önceliğimiz 9 İşçi Kardeşimize Ulaşmak
REKLAM ALANI
16.02.2024
0
A+
A-

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan’ın İliç ilçesindeki bir maden ocağında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olarak “Birinci önceliğimiz buradaki 9 işçi kardeşimize ulaşmak. Onun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz.

AFAD ile beraber bütün ilgili arkadaşlarımız burada gece gündüz çok yoğun bir mesai harcıyorlar.” dedi.

ERZİNCAN-BHA

Toprak kaymasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte bulunduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nden Erzincan’a geçen Bakan Bayraktar, yürütülen çalışmaları koordine ediyor. Bakan Bayraktar, bölgede yaptığı incelemelerin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile birlikte basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

Heyelan Tehlikesi Devam Ediyor

Birinci önceliklerinin 9 işçiye ulaşmak olduğunu ifade eden Bayraktar, “Onun için yoğun bir çaba sarf ediyoruz. AFAD ile beraber bütün ilgili arkadaşlarımız burada gece gündüz çok yoğun bir mesai harcıyorlar. Fakat bilmemiz gereken çok önemli bir konu var. Heyelan tehlikesi belli alanlarda devam ediyor. O büyük kütlenin olduğu bu alanda AFAD ekipleri çalışırken onlara zarar gelmemesini önemsiyoruz.” dedi.

 

Tüm Teknik İmkanları Kullanıyoruz

Bayraktar, işçilerin bulunması olası yönlere doğru aramaların yoğunlaştığını ifade ederek “Metal detektörleri, drone radarlarımız, Maden Tetkik Arama Enstitüsüne ait ekip ekipmanlarımız, AFAD’ın ekipmanları, yani elimizdeki tüm teknik imkanları, kabiliyetleri kullanarak bu faaliyeti yürütmeye gayret ediyoruz. İnşallah en kısa sürede bir netice almak ve o kardeşlerimize ulaşmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.

 

Yargı önüne çıkacaklar

Nerede eksik veya yanlış yapıldıysa bunları ortaya çıkaracaklarını vurgulayan Bayraktar, “Bu konularla alakalı kimin ne sorunluluğu varsa onların yargı önüne çıkmasını ve hesap vermesini de temin edeceğiz. Bundan milletimizin hiçbir endişesi olmasın. Buradaki işletmeci şirketin yönetim düzeyinde özellikle bir zafiyet içerisinde olduğunu görüyoruz. Çünkü hala söz konusu yabancı şirketin temsilcileri burada değiller. En kısa sürede bu konuyla alakalı tüm sorumlular her ne kademede ne aşamada olursa olsun mutlaka sizlerle ve kamuoyuyla paylaşılacak ve yargı burada gereğini yapacaktır.” dedi.

 

Hiçbir şeyin üstü örtülmeyecek

Bayraktar, maden işletmesinin gerekli izinleri tüm kurumlardan aldığının gözüktüğünü anlatarak “Ama işletmecilik anlamında yani uygulama noktasındaki konuları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve çalışma yönüyle ilgili bakanlığımız şu anda soruşturuyor. Dolayısıyla bunların neticelerini de en kısa zamanda alıp onu kamuoyuna sizler vasıtasıyla paylaşacağız. Hiçbir şeyin burada üstünün örtülmeyeceğini çok net ifade edebilirim.” diye konuşu.

 

“Periyodik olarak numune alıp ölçümlerini yapıyoruz”

Olayın çevresel etkileri hakkında da detaylar veren Bakan Bayraktar, “Özellikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın laboratuvarları, hem burada kurulu hazır laboratuvarlar var. Hatta buna ilaveten numunelerin özellikle Ankara’ya giderek tekrar üçüncü bir yerde test edilmesi. Dolayısıyla hem sudan aldığımız numuneler hem topraktan aldığımız numunelerle alakalı şu anda hiçbir endişe edilecek süreç söz konusu değildir. Dolayısıyla böyle bir risk şu anda söz konusu değildir. Periyodik olarak numune alıp ölçümlerini yapıyoruz.” dedi.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi