enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Hafif Yağmurlu
30°C
Pazartesi Çok Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Turanlı, ” Makam aracımızın yakalanarak yediemine çekilmesi bizleri üzmüştür”

Turanlı, ” Makam aracımızın yakalanarak yediemine çekilmesi bizleri üzmüştür”
REKLAM ALANI
15.02.2020
0
A+
A-

GAP Gazeteciler Birliği Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman Gündem Gazetesi Sahibi Sait Akbaş ve Kahta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kutlu Kahta Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı’yı ziyaret ettiler.

Ziyarette, son günlerde hem Adıyaman’da hemde genel siyasetçilerinde ilgisini çeken ve gündemde olan Kahta Belediye Meclisinde alınan Kamu Yararı Kararıyla ilgili bilgi aldılar. GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Kıymaz “ Kahta ilçesi Adıyaman’ın en hızlı büyüyen gelişen ilçesi. Dışarıdan göç alan büyüyen bir ilçemiz, burada sorunlarında hızlı bir şekilde çözülmesi gerekiyor. Geçmiş dönemden kalan borçlarla alakalı hacizlerin getirilmesi yönetimde işlerin aksamasına sebep oluyor. Sorunların kökten çözüme kavuşturulması görevi her ne kadar seçimde Yusuf Turanlı’ya verilmiş ise de bu aslında tüm Kahtalıların , muhalefetin , iktidarın herkesin görevidir. Bu amaçla Belediye Meclisinde alınan Kamu Yararı kararının tekrar görüşülerek Kahta belediyesinin lehine dönüştürülerek düzenlenmesi Kahta için yararlı olacaktır. Kahta’ya hizmet etmek Yusuf Turanlının değil bütün Kahtalıların görevidir. Siyasi rekabet Kahta Belediyesine ve geleceğine zarar getirerek yapılmamalı, siyaset sandıkta yapılmalıdır. Bizlerde Adıyaman basını olarak, Kahta’nın gelişmesine katkı sağlayacak her kararda Kahta Halkının yanındayız. Kahta Belediye Başkanı makam aracının haciz edilmesi görüntüleriyle gündeme gelmesi Kahta’ya bir fayda getirmeyecek aksine hepimizi üzmüştür “ dedi.

Kahta Belediye Başkanı Yusuf Turanlı ise yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

“ Ben de GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Kaymaz’a ve beraberindeki arkadaşların dediklerine katılıyorum adeta içimizi okudular. Biz Kahta mızın hizmetle anılmasını isterdik ama ne yazık ki alınan bu kararın ardından biz bu kararın arkasına sığınarak hizmet etmekten kaçmayacağız bunu özellikle ifade etmek isterim. Bizim amacımız hizmet etmek ve gerçekleri halkımıza paylaşmak. Birilerinin başka yere çekmesi, birilerinin bunun üzerinden fikir yürütmesi doğru değildir. Gerçek her zaman için herkes için geçerlidir ama var olan gerçekler de inkar edilemez. Çünkü bunlar yaşandı görüldü. Biz de yola çıktığımız ilk günden itibaren siyasi kimliğimizi bir tarafa bırakıp hizmet kimliğimizin ön plana çıkmasını mecliste seçilmiş arkadaşlara söyledik. Biz burada bu işin yanlış olduğunu ifade ederken onlar da bu işin kendilerince doğru olduğunu ifade ediyorlar ama gerçek herkes için aydır. Geçmişten bugüne kadar bu karar alınmış. Civar belediyelerden de sorduk onlarda bu şekilde karar aldıklarını ifade ettiler. Kanun, yasa herkes için aynıdır, kanun ,yasa farklılaştırılamaz. Tabi Kahta Belediyesinin makam aracının Adıyaman’da yakalanarak yediemin parkına çekilmesi bizleri ziyadesiyle üzmüştür. Bu olayların yaşanmasını arzu etmezdik. Ama şunu ifade etmek istiyorum; bizi seçen halkımıza minnet borcumuz var, vefa borcumuz var. Bu kararların ardına sığınarak değil de bu kararın arkasından daha ziyade hizmet anlayışımızı hakim kılacağız. Bundan herkesin emin ve mutmain olmasını arzu ediyoruz.
Önümüzdeki sene ile ilgili planlamamızı yaptık. Çalışmalarımızı inşallah önümüzdeki sene halkımızın huzuruna sunacağız. Takdiri de önce yüce Allah’a sonra da halkımıza bırakacağız. Ben tekrar ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum “

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi