enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Açık
29°C

Kahta belediyesinde borç ve kamu yararı çıkmazı

Kahta belediyesinde borç ve kamu yararı çıkmazı
REKLAM ALANI
13.02.2020
0
A+
A-

 

Maalesef alın teri kurumadan, emekçinin yevmiyesinin ödenmesi gerektiğini belirten gelenekten her şeyin gelecek nesillerin borç altında ipotek edilmesi geleneksizliği ortaya çıktı.

Kahta belediyesi önceki dönemlerden borçlu olarak yeni yönetim dönemine geçti. Kahta halkının hizmet alma, geleceği borç altına sokulmuş ve bir nevi iflas durumuyla yeni döneme geçilmiştir.

Yeni dönem Belediye Başkanı İbrahim Yusuf Turanlı iflasta olan belediye ekonomisinden dolayı hizmet araçlarına ve belediye hizmetleri için tahsis edilen paralara icra ile el konulmaması, Belediye Meclisince araçlar ve tahsis edilen paralar, kamu yararı kararı alınması için tasarısını getirmiştir. Fakat Belediye Meclisinde çoğunluğa sahip Ak partili üyeler tasarıyı reddetmişlerdir.

Malumunuz belediye makam aracına el konulmuştur ve diğer hizmet araçlarına el konulması ise sırada beklemektedir. Sonrasında hizmet için tahsis edilen paralara icra konulacak mı sorusu Kahta gündeminde bulunmakta.

Tabii ki istenmeyen bir belediye yönetiminin işlevsizleştirilmesi için birileri fırsat kollayabilir.

Eğer Kahtalılar belediyenin hizmet ve yatırım kararlarına katılamazsa, akıllı bir zümre halk adına hizmet ve yatırım yapacağız deyip belediyeyi borç batağına sürüklerse hal böyle olur.

Bu çıkmazın tek bir çıkışı var bence. Kahta Belediye Meclisinin Kahtalı Meclis Üyeleri Kahta’nın temel belediye hizmetlerinde aksaklık olmaması için bir an önce yanlışı düzeltip oy birliğiyle kamu yararı kararını alıp yanlış yorumlara sebebiyet olacak durumu ortadan kaldırmalılar.

Yeni belediye yönetimine düşen ise;  belediye hizmetleri ile başlatıkları projelerin aksamadan devam etmesinin çaresini bulmaları ve aynı zamanda belediyenin borçtan kurtarılması için bir plan yapmalarıdır.

Temennim bu kamu yararı kararı ile ilgili polemiğin ortadan kalkması ve belediye meclisimizin Kahta’nın ortak menfaati için uyumlu çalışmasıdır.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi