enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4428
EURO
34,7483
ALTIN
2.422,88
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
23°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

TUBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Hatay’da

TUBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Hatay’da
REKLAM ALANI
09.02.2024
0
A+
A-

TÜBİTAK BİDEB 2237 Eğitim Etkinlikleri  Hatay’da Gerçekleşti

SEDA K. KAR-BHA

TÜBİTAK BİDEB (Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı) destekleri ile Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi bünyesinde 6-8 Şubat 2024 tarihleri arasında Hatay ilinde yürütülen 2237-A Eğitim Etkinleri gerçekleştirildi.

Ulusal ve uluslararası alanlarda bilime katkı sağlayacak gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgi edinilmesi amaçlanan programda farklı disiplinlerden eğitici ve katılımcılar bir araya geldi.

* 21. Yüzyıl Becerileri
* Tübitak Projeleri tanıtımı
* Teknofest kapsamındaki yarışmalar
* Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi projeleri
* Dijital dil araçları
* Küresel hedefler ve küresel trendler
* KOSGEB destekleri
* Gençler için AB fırsatları
* Europass özgeçmiş ve motivasyon mektubu
* Yapay zeka uygulamalarının tanıtımı
* Üniversite öğrencileri için tez ve makale taramaları
* Teknoloji Transfer Ofisleri
* Patent okuryazarlığı
* STK tanıtımları
gibi başlıca başlıklar altında, farklı illerden katılım gösteren üniversite öğrencilerine “Kariyer Odaklı Yetkinlik Artırma Programı” sunulmuştur.

Öznel yorumum şöyle ki ;
6 Şubat depreminin 1. yılında bu elim felaketin yaşandığı illerden biri olan Hatay’da yaşanan tüm olumsuz koşullara bizzat yerinde tanıklık ettik.

İçlerinde ailesini, arkadaşlarını, çok sevdikleri buluşma noktalarını, evlerini, okullarını, kütüphanelerini kaybetmiş olan dostlarımın da olduğu bu projede ;
Gençlerin hayata karşı dik duruşlu tutumlarını ve hayatta başlarına ne tür felaket gelirse gelsin durmadan çalışmayı hedeflediğini bizzat deneyimledim.

Tübitak BİDEB Destekleri ile yürütülen bu projede,yaşadığım il olan Ankara’yı temsilen, bana da yer verdikleri için teşekkür ediyorum. Son olarak gençlerin kariyer ve yetkinliklerine destek olacak bir kaç resmî platform paylaşmak istiyorum.

https://www.ua.gov.tr/
https://www.salto-youth.net/
http://eurodesk.ua.gov.tr/
https://europass.gov.tr/

En derin sevgi saygı ve selamlarımla.
Seda Kamile Kar

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi