enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3778
EURO
34,7209
ALTIN
2.427,46
BIST
9.985,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
28°C
Adıyaman
28°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Tokat’ta, 101 yeni proje tanıtımda Ulaşım ve Kentsel Dönüşüm öne çıktı

Tokat’ta, 101 yeni proje tanıtımda Ulaşım ve Kentsel Dönüşüm öne çıktı
REKLAM ALANI
07.03.2024
0
A+
A-

Tokat’ta, 101 yeni proje tanıtımda Ulaşım ve Kentsel Dönüşüm öne çıktı

Hüseyin Kömür    BHA-TOKAT

Proje tanıtım toplantısına AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, Milletvekili Mustafa Arslan, vekiller, Ak Parti il ve ilçe başkanları, davetliler katıldı

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, 2014-2019 yılları arasında söz verdikleri 61 projeden 58’ini tamamlayarak yüzde 95 tamamlanma oranı gerçekleştirdiklerini, 2019- 2024 yıllarını kapsayan bu dönemde söz verdikleri 71 projeden 56’sını tamamlayarak yüzde 79’luk bir tamamlanma oranı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Proje tanıtımında Eyüp Eroğlu, “Şimdi ise diyoruz ki Cumhuriyetimizin 101. Yılında 101 projeyle şehrimizi buluşturalım istiyoruz. Bu projelerimizin değerli dostlar hepsi gerçekçi şehrin ihtiyacı olan bir taraftan şehre vizyon katacak olan ve yapılması konusunda da başta Cumhurbaşkanımızın desteğinin olacağı, bakanlıklarımızın desteğinin olacağı ve yine belediyemizin de kendi öz bütçeleriyle yapılabilecek olan her şeyin de yerinde nerede yapılacağının da tek tek belli olduğu bir anlayışla tamamen bir icraat olan, tamamen bir taahhüt olan 101 tane projeyi sizlerle paylaşıyoruz” dedi.

Tokat Belediye Başkanı ve AK Parti Tokat Belediye Başkan Adayı Eyüp Eroğlu, ‘Cumhuriyetimizin 101. yılında 101 yeni proje’ tanıtım lansmanında açıkladığı ulaşım projeleri 15 başlıkta yer alıyor.

Eyüp Eroğlu’nun 15 başlıkta ulaşım projeleri : Dimes önü Köprülü Kavşak projesi, OSB-Bedestenlioğlu Köprülü Kavşak, Yeni Bulvarlar ve yeni bağlantı yol projesi bunlar: Çevre yolu-TOKİ Yolu bağlantı projesi, Bedestenlioğlu-Fidanlık Kavşağı Yol bağlantı projesi, Gıj Gıj Dağı eteği yol projesi, Kaledibi bölgesi yol projesi, Gezirlik-Yazıcıoğlu yol bağlantı projesi, Beybağı-Çevre yolu yol bağlantı projesi, Mal Kayası kavşağı-Topçam Mahallesi yol bağlantı projesi, Huzur Evi-Ahievleri yol bağlantı projesi.

Ayrıca Atatürk Köprüsü ve Niksar Yolu Kavşağı düzenlemeleri, 160 araç kapasiteli Cumhuriyet Meydanı yeraltı otoparkı projesi, Saat Kulesi Meydanı Yeraltı otopark projesi, 150 araç kapasiteli Taşhan arkası katlı otopark projesi, Niksaryolu Kavşağı Otopark Projesi, 150 araç kapasiteli Askeri Gazino Arkası Katlı Otopark Projesi, Mahalle otoparkları projesi, Toplu Taşıma modernize ve elektrikli yeşil otobüs hattı, Hafif Raylı Sisteme geçiş Projesi, Yeşilırmak Üzerine 2 adet bağlantı köprüsü yapılması: Yeni Sanayi-Merkez bağlantı köprüsü ve Bedestenlioğlu-Fidanlık Bağlantı köprüleri olmak üzere. Yeni Bisiklet yolları projesi, Akıllı Trafik Ynetim Sistemi ve Elektirikli araç şarj istasyonları.

10 Mahalleye otopark

Mahalle Otoparkları projesinden bahseden Eyüp Eroğlu, otopark sorununu çözmek istediklerini belirterek “Şehrimizin özellikle Gaziosmanpaşa bulvarını ve Behzat bulvarını rahatlatalım istiyoruz. Bugün Gaziosmanpaşa bulvarımız 4 şeritli ama her 2 tarafı arabaların parkından dolayı kullanılmıyor. Bir gidiş, bir geliş. Biz bu otoparkları yaptığımızda otoparklanmayı da belki tek taraflı veya 2 taraflı kaldırdığımızda böylece GOP bulvarımız çok rahat bir şekilde trafiği rahatlatıcı bir duruma girmiş olacak ve böylece de trafik anlamında da ciddi bu sorunun minimize etmiş olacağız” dedi.

Toplu Taşımada revizyona gidiliyor

Toplu taşımada tabii siz değerli hemşehrilerimiz bizden çok talepte bulunuyorsunuz. Toplu taşımaya bir çözüm bulun diye bizde bu işi yapan kooperatiflerimizle de görüştük. Görüşüyoruz ve biz de inşallah Tokat’ta toplu taşımada bir revizyona girerek hem yeni arabaların elektrikli otobüslerinde toplu taşımada artık kullanıldığı, araç sayılarının arttığı hatların yenilendiği çoğaldı. Bir toplu taşımayı sizlere de Temmuz ayından sonra da sunmuş olacağız.

Hafif raylı sistem için girişimler olacak

Tokat’ta ulaşımda en çok konuşulan ve beklentiye dönüşen Hafif Raylı Sistem konusu başkan Eroğlu’nun Ulaşıma dair 15 başlıktan oluşan projelerinin içinde yer aldı. Konuyla ilgili Eroğlu, “Evet, bu da biraz iddialı belki” dediği Hafif Raylı Sistem için “Bu konuda değerli Genel Başkan Yardımcısı, vekillerimize bir alkış istiyoruz. Bu iş ancak onlarla olacak. Yine bakanlığımızın bu işte inşallah öncü olmasıyla olacak. Cumhurbaşkanımızla olacak. Biz bununla ilgili girişimler yapacağız. Kıymetli dostlar ne gerekiyorsa Tokatımıza böyle bir hizmet nasıl kazandırılacaksa biz böyle bu ekip olarak inşallah gerekli mücadeleyi vereceğiz. Bunu da buradan söylemek istedim” dedi.

 

Kentsel Dönüşüm 11 başlıkta çalışma

Yaşanan 6 Şubat depremini hatırlatarak Tokat’ın de deprem kuşağında bir şehir olması nedeniyle depreme hazırlanması noktasında 11 başlıktan bahseden Eyüp Eroğlu’nun sıraladığı başlıklar: Kaledibi Kentsel dönüşüm projesi, Gıj Gıj Dağı eteği Kentsel Dönüşüm projesi, Hac Dağı Eteği Kentsel dönüşüm projesi, Şehir içi ada bazlı kentsel dönüşüm projesi, Site Bazlı kentsel dönüşüm projesi, Eski Sanayi Sitesi kentsel dönüşüm projesi, Yeni Şehir Projesi, Yeni Tokat projesi, AK Zambak Konutları projesi, Sosyal Konutlar projesi ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulması oldu.

Kaledibi Kentsel Dönüşüm 1’inci aşamasında ihale 11 Mart’ta

Kaledibi Kentsel Dönüşüm projesindeki gelişmeleri aktaran Eyüp Eroğlu, “Burası şu anda Çevre Şehircilik Bakanlığımızla beraber de yürüttüğümüz bir projemiz. Toplam 593 bağımsız bölümü ilgilendiren bir projemiz. 2 bin nüfusa hitap eden bu projemizin şu anda birinci aşamasında 11 Mart’ta 72 tane kentsel dönüşüm dairesinin ihalesine çıkıyoruz. İnşallah da Mart bitmeden de bunun da temelini attığımızda böylece ilk bu anlamdaki başlangıcımızı yapmış olacağız.” dedi.

Hac Dağı eteği kentsel Dönüşüm Projesi

Üçüncü olarak; Seyit Necmettin mahallesi, Cemalettin mahallesi, Erenler, Hoca Ahmet ve Akdeğirmen mahalleleri olmak üzere 5 mahalleyi ilgilendiren Hacdağı eteği kentsel dönüşüm projesinden bahseden Eroğlu, projenin toplamda 2 bin 165 bağımsız bölümü 6 bin 750 kişilik bir nüfusu ilgilndirdiğini anlattı.  Eroğlu, “Bu 3 tane  bölgede toplam 4 bin 500 tane konut var. Yani 4 bin 500 tane konutun dönüşümüyle bu 3 ayrı bölgede yapacağımız kentsel dönüşüm çalışmalarımız bizim ikinci bir hamle olarak inşallah önümüzdeki 5 yılda başlatacağımız çalışmalar olacak” dedi.

“Şehir içi ada bazlı ve site bazlı dönüşümler de olacak”

Eyüp Eroğlu, “Tabii bölgesel bu çalışmaları yaparken şehrin diğer yerlerinde başka dönüşüm çalışmalarımız olmayacak mı? Bununla ilgiliyse Şehir içi ada bazlı kentsel dönüşüm çalışmalarımız olacak. Yani parselleri birleştirerek yine buralarda kat artışları yaparak ve buralardaki imar haklarını yani emsal diyoruz. Biz bunlara emsal haklarını da artırarak yine ömrünü bitirmiş depreme dayanıklı olmayan böyle parsellerdeki binalarda birleştirmek suretiyle de yine biz ada bazı kentsel dönüşüm projelerimiz olacak. Bununla beraber tabi şehrimizde özellikle 80’li yıllarda başlayan siteleşme kooperatif şeklinde yapılan böyle bölgelerimiz var.Bunlarla ilgili de site bazı kentsel dönüşümlerimizi de yine bizler bu 5 yıllık süreçte ortaya koyarak buralarda yapacağımız dönüşümlerle de yani şehrimizin bu bölgeleri dışındaki alanlarda da inşallah dönüşümlerimizi böylece başlatıyoruz.” diye konuştu.

Tokat sanayisiyle ilgili son durum

Yine bir diğer dönüşüm bölgesi olan sanayi sitesinin şu anki olduğu yerden bahseden Eyüp Eroğlu, “Biz bununla ilgili inşallah Haziran ayı gibi bir temel atma programı yapacağız. Sanayi konusunda da bir kez daha buradan sizi bilgilendirecek olursak, Tokat sanayimiz 2024 yılı yatırım programına girmiştir ve şu anda da projesi onaylanmıştır. Keşif çalışmaları devam etmektedir. İhalenin yapılması için gereken 350 milyonluk ilk etapta para da aktarılmıştır. Yakın zamanda bir ihale tarihi alınacaktır ve böylece Haziran gibi ya da en geç Temmuz gibi de temel atılacaktır. 3 yıl gibi bir sürede bitmesini öngörüyoruz. Bittikten sonra mevcut sanayisi de en geç bir yıl içerisinde yeni yeniden taşınacaktır. Ondan sonra ise şu anki mevcut sanayimizin yeri de kentsel dönüşümle konut ve ticaretin olduğu bir alan olarak şehrimize hazırlanacaktır. Bu da bir başka dönüşüm proje.” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi