enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2081
EURO
34,8604
ALTIN
2.444,95
BIST
10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
18°C
Adıyaman
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Açık
23°C

Tokat milletvekillerinden ‘ortak bildiri’ açıklamaları

Tokat milletvekillerinden ‘ortak bildiri’ açıklamaları
REKLAM ALANI
25.12.2023
0
A+
A-

Ülkeyi yasa boğan şehit haberlerinin ardından TBMM Genel Kurulu’nda teröre karşı hazırlanan ortak bildiriye AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Grubu imza atarken DEM ve CHP’nin imza atmamasına Tokat Milletvekillerinin yorumu ne oldu?

TOKAT-BHA

“Terör ve şiddet, hiçbir zaman hedefine ve amacına ulaşamayacaktır.” diyen AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, ortak bildiri konusunda yorumu “TBMM Genel Kurulu’nda teröre karşı hazırlanan ortak bildiriye DEM ile birlikte CHP de imza atmadı. Milletimizin takdirine bırakıyoruz. Kahraman Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” şeklinde oldu.

AK Parti Tokat Milletvekili Mustafa Arslan da CHP ve DEM’in bildiriye imza atmamasına ” Milletimizin vicdanına havale ediyoruz” yorumunda bulundu.

AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir de “Terörle mücadelede birlikte olmamız gereken bu dönemde CHP ile DEM (HDP) Partisi’nin sessizliği ve duyarsızlığı milletimizin beklentilerine uygun olmamıştır. Ülkemizin, birlik ve beraberliği için sorumluluk almak, teröre karşı ortak bir duruş sergilemek hepimizin görevidir” ifadelerini kullandı.

 

Bir bildiri yayınlayan CHP ise bu kez bildiride terör örgütü PKK’nın adının geçmemesi nedeniyle tepki çekti. Konuyla ilgili Manisa’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Ezbere bir siyasetle iktidarlarını sürdürenler bundan sonra otursunlar kendi durumlarını düşünsünler. Cumhuriyet Halk Partisi’nin tavrı nettir, durumu nettir.” dedi.

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz da CHP’nin bildirisini “Terörü lanetliyoruz! Aziz şehitlerimizin yasını tutuyoruz” notuyla sonrasında  CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamasının yer aldığı videoyu paylaştı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi