enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1845
EURO
34,9561
ALTIN
2.504,35
BIST
10.895,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
30°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
24°C

Sivas’ımızın tamamını kapsayacak teşvik istiyoruz

Sivas’ımızın tamamını kapsayacak teşvik istiyoruz
REKLAM ALANI
25.12.2023
0
A+
A-

Özyürek: Sivas’ımızın tamamını kapsayacak teşvik istiyoruz

Hakan BAKAR/SİVAS-BHA

Sivas’ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesini her defasında TBMM’de gündeme getiren MHP Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek,  Sivas için 6’ncı bölgeye verilen özel teşvikin Sivas’ın ilçeleri dâhil olmak üzere tamamını kapsayacak bir teşvik verilmesini istedi.

Özyürek, Sivas ile ilgili yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Sivas, biliyorsunuz, iklim olarak soğuk ve sert bir şehrimiz. Bazen çiftçilerimiz hasat döneminde doluyla, bazen de kuraklıkla mücadele ediyorlar. Tam hasatlarını alacaklar, böyle bir şey yaşadıklarında ise mağdur oluyorlar. Bu mağduriyetlerini de tabii ki kurumların acil bir şekilde, ivedilikle çözmelerini buradan talep ediyoruz. Yine, her zaman olduğu gibi çiftçilerimizin -daha önce de istiyorduk bunları- tohum, gübre, mazot gibi giderlerinde mutlaka destek olunmalı diyorum. Tabii ki tarım, hayvancılık mutlaka önemli Sivas’ımız için ama Sivas’ın gelişmesi ve büyümesi için en önemli şartlardan bir tanesi de sanayileşmesi, sanayileşmesi için de teşvik almamız gerekiyordu. Sağ olsun Sayın Cumhurbaşkanımız 6’ncı bölgeye özel teşviki Sivas’ımıza müjdelemişti ama tabii ki bu sadece Demirağ Organize Sanayi Bölgesiyle beraber kısıtlı kalınca tabii ki bu da Sivas’ımızın bazı yerlerinde ister istemez ciddi anlamda sıkıntı yarattı. Biz şunu istiyoruz: 6’ncı bölgeye özel teşvikin Sivas’ımızın ilçeleri dâhil olmak üzere tamamını kapsayacak bir teşvik istiyoruz. Onun için de buradan yerli ve yabancı yatırımcıları Sivas’ımıza davet ediyoruz çünkü yerli ve yabancı yatırımcıların da Sivas’ımıza gelebilmesi ve yatırım yapması için mutlaka cazibesi olması lazım, işte bu cazibenin adı da teşviktir. Sivas’ımızı dediğim gibi tam olarak kapsayacak teşvikin verilmesini talep ediyoruz.” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi