enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

Plastik kullanımının zararları

Plastik kullanımının zararları
REKLAM ALANI
25.12.2023
0
A+
A-

Plastik kullanımının en büyük zararlarından biri çevre kirliliğidir. Plastik, doğada bozulmayan bir malzemedir.

Bu nedenle, plastik ürünler çevrede yüzyıllarca kalabilir. Plastik atıklar, denizlere, nehirlere ve ormanlara karışarak çevreyi kirletmektedir.

Plastik kirliliği, deniz yaşamı için ciddi bir tehdit oluşturmaktadır. Deniz hayvanları, plastik atıklarla beslenerek ölebilir veya yaralanabilir. Plastik atıklar, denizlerin temizlenmesini ve balıkçılık endüstrisini de olumsuz etkilemektedir.

İklim Değişikliği

Plastik üretimi, iklim değişikliğine de katkıda bulunmaktadır. Plastik üretiminde kullanılan petrol, fosil bir yakıttır. Fosil yakıtların yakılması, sera gazlarının salınmasına neden olmaktadır. Sera gazları, dünyanın ısınmasına ve iklim değişikliğine neden olmaktadır.

İnsan Sağlığı

Plastik kullanımı, insan sağlığı için de bazı riskler oluşturmaktadır. Plastik, bazı kanserojen maddeler içerebilir. Plastik atıklar, gıdalara ve suya karışarak insan sağlığını olumsuz etkileyebilir.

Plastik atıklar, insan vücuduna girebilir ve çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu sorunlar arasında kanser, hormonal dengesizlikler ve bağışıklık sisteminin zayıflaması yer almaktadır.

Plastik Kullanımını Azaltmak İçin Neler Yapılmalı?

Plastik kullanımının zararlarını azaltmak için bazı önlemler alınabilir. Bu önlemler şunlardır:

  • Plastik poşet kullanımını azaltın. Alışverişlerinizde yanınızda bez torba taşıyın.
  • Tek kullanımlık plastik ürünleri kullanmayın. Su şişesi, pipet ve çatal bıçak gibi ürünleri tekrar kullanılabilir ürünlerle değiştirin.
  • Plastik atıkları geri dönüştürün. Geri dönüşüm, plastik atıkların çevreye zarar vermeden bertaraf edilmesine yardımcı olur.
REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi