enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3880
EURO
34,7806
ALTIN
2.435,61
BIST
9.994,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa, TR Ses programına konuk oldu

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa, TR Ses programına konuk oldu
REKLAM ALANI
18.12.2023
0
A+
A-

TİMBİR Genel Başkanı Dr. Basa, TR Ses programına konuk oldu

ANKARA-BHA

Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, TR Ses Programına katıldı. Dr. Basa programda; Türk ve kardeş ülke toplulukları birleştirmede medyanın öneminden bahsederek Türk İnternet Medya Birliği’nin kuruluş sürecini anlattı.

“Bu kadar sayıda bir internet haber sitesini bir araya getiren bir sistem yok”

TİMBİR’in kuruluş sürecinden ve amaçlarından söz eden Dr. Basa, şunları söyledi:

Türk Medyasının bir araya geldiği 81 ilde temsilciliği olan ve aynı zamanda 20 ülkede temsilcisi olan 1000’e yakın internet haber sitesinin bir araya geldiği bir haber ajansı. Biz Yaklaşık 3 yıldan beri bu arkadaşlarla birlikte internet medyasının ile ilgili çalışmalar yapıyorduk. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın onayı ile kuruldu. 20’ye yakın kurumdan İletişim Başkanlığı dahil İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı dahil bütün kurumlardan görüş alınıyor. 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı’mızın da onayı ile Türk İnternet Medya Birliği kurulmuş oldu. Türkiye’deki 120 bine yakın Sivil Toplum Örgütü var aynı zamanda da ortak bir haber ajansı kurmak için Birlik Haber Ajansı adında Türkiye’de ilk defa bir haber kooperatifi kurduk. Birlik Haber Ajansı adını verdik. Bu aslında bir haber kooperatifidir, dünyada örneği olmayan bir şey yaptık. Bir internet sitesi üzerinden üyelerimizi bir araya getirdik. İçinde 200 tane gazete var yerel gazete var ama hepsinin internet haber sitesi var televizyon var. Türkiye’de bu kadar kapsamlı medya birlikleri yok. Diğerlerine saygı duyuyorum onlar çok iyi çalışıyor ama bu kadar sayıda bir internet haber sitesini bir araya getiren bir sistem yok.

“Medya birleşirse toplumlar da birleşir”

Türk ve kardeş toplulukları birleştirmede medyanın öneminden bahseden Dr. Basa, “Biz bu şemsiyeyi tüm bölgelere yaymak da istiyoruz. Balkanlarda bir şemsiye, Türk Cumhuriyeti’nde, Avrupa’da bir şemsiye belki Amerika’da. Sonuçta da büyük bir çatı bu aslında. Beraber Türk dünyasındaki tüm medyayı bir araya getiren bir haber  ajansı, ortak paylaşabileceğimiz bir sisteme, ilk örneği Balkan Medya Formu. Balkan Medya Formu’na 11 ülkeden 50’ye yakın toplam yüz medya mensubu katıldı. Bakanlar Medya Formu’nda, ortak haber paylaşımı, ortak internet sitesi, ortak televizyon, ortak radyo konuları konuşuldu. Türkiye’de bu kadar kapsamlı medya birlikleri yok. Türklerin yaşadığı tüm ülkelerdeki Türk halkları birleşir anlamında söylüyoruz. Her ülkelerde çok önemli oranda Türk nüfusu yaşıyor. Yüzyıllarca Osmanlı’da Türk himayesinde yaşamışlar ve Türkler onların da haklarını savunmamız lazım. Medya birleşirse toplumlar da birleşir” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi