enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5187
EURO
34,9172
ALTIN
2.436,32
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
31°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Az Bulutlu
30°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

1. Kahta Badem Festivali Mersin’de Yapıldı

09.11.2021
0
A+
A-

Adıyaman’ın Kahta  ilçesinde yetişen bademin marka değerini yükseltmek için Adıyaman İl ve İlçeleri Vakfı Başkanı Hacı Sarıdoğan ve Kahta  Birliği Başkanı M. Sena Yıldırım’ın öncülük ettiği festival büyük bir coşkuyla başladı.

Badem üretiminde Türkiye’nin marka değeri olan ilçemizin Mersin’de tanıtılması noktasında Mersin Adıyaman İl ve İlçeleri Vakfı ile Kâhta Badem Birliği öncülüğünde Adıyaman Kâhta Badem Festivali düzenlendi.

Büyük bir coşkuyla açılışı yapılan festivalde konuklara hitaben konuşma yapan Kahta Kaymakamı

Selami Korkutata; “Badem üretiminde çok önemli bir noktadayız. Yüksek turizm potansiyelimize ilaveten badem üretiminde lokomotif oluşumuz yerel ve ulusal anlamda ilçemizin gelişimine önemli katkılar sunuyor. Bu münasebetle Mersin gibi önemli bir şehirde hem bademimizi hem de ilçemizi tanıtan değerli organizasyon ekibine şahsım ve vatandaşlarım adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.

Mersin’de yaşayan Adıyamanlıların akın ettiği festivale ilgi yoğundu. Festivale ayrıca Adıyaman’dan gelen Adıyaman, Kahta, Samsat, Gerger ve Besni belediye başkanları da katılarak Mersin’deki coşkuya eşlik etti.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi