enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Açık
25°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
24°C

TBMM BAŞKANVEKİLİ AYDIN, HALEPÇE KATLİAMINA SESSİZ KALMADI.

TBMM BAŞKANVEKİLİ AYDIN, HALEPÇE KATLİAMINA SESSİZ KALMADI.
REKLAM ALANI
15.12.2016
0
A+
A-

TBMM Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Halep’te yaşanan katliamla ilgili Mecliste yaptığı konuşmada , “Halep’te insanlar ölüyor, bir katliam var  ” dedi.

TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın, mecliste yaptığı ve tüm partilerden alkış alan konuşmasında Halep’te yaşanan insanlık dramına dikkat çekti.

TBMM Başkanvekili Aydın, “İnsanlarla birlikte aslında orada ciddi bir dram yaşanıyor ve insanlık katlediliyor. Bir medeniyet bir şehir yok oluyor. Uzun zamandır yaşanan insanlık dramında, son günlerde sivil ve masum Halep halkının üzerine uçaklar, bombalar yağdırarak kadın, çocuk, yaşlı katlediliyor. Şuan 4 mahallede 3 kilometrelik bir alanda 100 binin üzerinde insan, tarihinin en büyük trajedisiyle karşı karşıyadır. Türkiye’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin yapmış olduğu yoğun temaslar neticesinde sivillerin tahliyesi içen ateşkes ilan edilmesine rağmen, maalesef çok kötü haberler alıyoruz. İnsan haklarından bahseden modern Batı dünyasının tavrı yine insanlık adına kahredicidir. Caretta kaplumbağalarına gösterdikleri ilgiyi, şefkati, maalesef söz konusu Halep oluca, söz konusu Arakan olunca, söz konusu Lahor olunca, söz konusu İstanbul olunca göstermiyorlar. Paris’te, Brüksel’de bir saldırı olduğunda bütün dünya o saldırıya karşı teröre karşı kenetlenerek ‘Je suis Paris’, ‘Je suis Brüksel’ diye dünyaya hep birlikte teröre karşı ortak mücadele adına bir birliktelik sergilendi ama maalesef, Batı dünyası söz konusu Müslümanlar olunca, ezilenler, mağdur edilenler belli bir bölge halkı olunca ‘Je suis Lahor’ diyemiyorlar, ‘Je suis İstanbul’, ‘Je suis Halep’ diyemiyor. Aylan bebeğin hesabını kim verecek? Oradan gelecek insanlara adete utanç duvarları ören Batı’nın, o ölen masumlara sessizliği de, orada ölümlere karşı körleri ve sağırları oynaması hakikaten esef vericidir. Bu yürek yangınına, hepimizin en azından duamızla, desteğimizle katkı sunması gerekir diye düşünüyorum. Biran önce Halep’te ki bu acının, göz yaşının dinmesini arzuluyorum. Bizler meclis olarak, masum insanların güvenli bir şekilde tahliyesini, en azından bunun için gayret sarf edilmesi gerektiğini ifade ediyorum. Halep, Halepçe olmasın diyorum” Dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi