enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4083
EURO
34,5725
ALTIN
2.385,50
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
24°C
Adıyaman
24°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Hafif Yağmurlu
22°C
Perşembe Yağmurlu
22°C
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

Sofi Ömer’den ‘Erik Dalı’ türküsünün Kürtçe versiyonu

Sofi Ömer’den ‘Erik Dalı’ türküsünün Kürtçe versiyonu
REKLAM ALANI
21.12.2023
0
A+
A-

Sofi Ömer’den ‘Erik Dalı’ türküsünün Kürtçe versiyonu

Hakkari’nin Şemdinli İlçesinde oturan ve ünü sınırlarımızı aşan halay başı ‘Sofi Ömer’ lakabıyla tanınan Ömer Çelik, gündem yaratamaya devam ediyor. Halay başı ile dünyanın dikkatini çeken Sofi, şimdi de Erik Dalının Kürtçe versiyonu eşliğinde oynadığı oyunla herkesi kendisine hayran bırakıyor
Şemdinli ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Yayla köyünde oturan 70 yaşındaki ‘Sofi Ömer’in” halay performansı, daha önce dansıyla ünlü Kanadalı şarkıcı Justin Bieber’ın dikkatini çekmişti.. Bieber onu kendisini Instagram hesabından paylaşınca tüm haber kanallarının bültenlerinde yer almıştı.
Sosyal Medya Fenomeni ve düğünlerin aranan ismi Sofi Ömer, bu günlerde İlklerin adamı olan ve bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atan ünlü türkücü Aydın Aydın, milyonlarca tıklanan “Erik Dalı” anonim esere Kürtçe söz yazarak klip çekti.

Klip için Sofi Ömer ile kamera karşına geçen Aydın Aydın, Ankara Misket Havası ile Hakkari’nin Şeyxanisini harmanlayarak ortaya izlenmesi doyumsuz görüntüler çıkardı. Klip sonunda Şemdinli Belediye Başkanı Tahir Saklı ile habercilerin karşısına geçen Aydın Aydın ve Sofi Ömer, kültürlerin kaynaşması için çağrıda bulundu.

İlk olarak Kürtçe konuşan Sofi Ömer: “Savaş yeter, Halay çekip bal ve ceviz yiyelim” dedi. Belediye Başkanı Tahir Saklı: “Bölgemizin Kültürüne büyük katkısı olan Türkücü Aydın Aydın ve halayımızın zengin figürlerini dünyaya tanıtan Sofi Ömer ile birlikteyiz. Onlarla burada dünyaya sesleniyoruz; Savaşmayalım halay çekelim. Her memleketin kendine göre bir değeri var, sanatçımız Erik Dalı parçasını Kürtçeye çevirdi. Bizde Erik Dalına cevizimizi balımızı katarak daha güzel anlamlar katacağız inşallah”dedi.

Yaptığı sıra dışı şarkılar ve dikkat çektiği konularla gündem olan türkücü Aydın Aydın daha önce Korona virüs, susuzluk, çevre kirliliği,obezite, sigara, trafik canavarı, kadına şiddet ve faydalı besinlerle ilgili türkü yapmıştı.

Hakkari’de ‘Sofi Ömer’ lakabıyla tanınan Instagram hesabından kendisini paylaşan dünyaca ünlü şarkıcı Justin Bieber’a teşekkür etti. Yöresel kıyafeti, esnek hareketleri ve kendisine has figürleriyle dikkat çeken Çelik, “Türkiye dışından da birçok sevenim var. Ancak ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın benim halay videomu paylaşmasına çok mutlu oldum” dedi.

Şemdinli ilçesinin Yayla köyünde oturan ve 70 yaşındaki Ömer Çelik, Justin Bieber’ın videosunu paylaşmasına sevindiğini belirtti .Bölgeye has yöresel kıyafetiyle halay başı olduğu düğünlerde figürleriyle dikkat çeken Ömer Çelik’in görüntüleri, 8 yıl önce sosyal medyada paylaşıldı. ‘Sofi Ömer’ lakabıyla tanınan Çelik, görüntülerle birlikte ünü artınca düğünlerin aranan ismi oldu. Hakkari ve çevre illerin yanı sıra İran ve Irak’tan da düğünlerde ‘halay başı’ olması için teklifler almaya başladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi