enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5203
EURO
34,9669
ALTIN
2.439,54
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
27°C
Adıyaman
27°C
Hafif Yağmurlu
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Sivas’ta cami haritasında Aykut Kocaman ismi şaşırttı

Sivas’ta cami haritasında Aykut Kocaman ismi şaşırttı
REKLAM ALANI
14.12.2023
0
A+
A-

Sivas’ta cami haritasında Aykut Kocaman ismi şaşırttı

BHA – SİVAS

Sivas’ın Selçuklu Mahallesi’nde yer alan tarihi Selçuklu Akşemsettin Cami, Google Haritalarında tuhaf bir isim karışıklığına sahne oldu. Eski millî futbolcu ve teknik direktör Aykut Kocaman’ın adının camiye eklenmesi, mahalle sakinlerini ve cami cemaatini şaşkına çevirdi.

Sivas'ta cami haritasında Aykut Kocaman ismi şaşırttı

Sivas’ta cami haritasında Aykut Kocaman ismi şaşırttı

Cami Dernek Başkanı Mahmut Uçtu, Aykut Kocaman’ın isminin camiye eklenmesiyle ilgili olarak, “Aykut Kocaman’ı da severiz. İsmi de böyle yapılara layık. Haritalara Aykut Kocaman Cami yazmışlar. Güzel isim vermişler. İnşallah o da hayırlar yapıyordur. Fakat bu yanlışın düzeltilmesini istiyoruz. Bazen Akşemsettin Cami’yi bulamıyorlar. Aykut Kocaman ağabeyimizi de buraya bekleriz. Kendisini buraya davet ediyoruz. Görenler şaşıyorlar,” şeklinde konuştu.

Sivas'ta cami haritasında Aykut Kocaman ismi şaşırttı

İsmi görünce çok şaşırdık

Selçuklu Mahallesi Muhtarı Mustafa Kemal Işık, caminin 1996 yılında hizmete açıldığını ve o günden bu yana aynı isimle anıldığını belirterek, “Fakat haritalarda Aykut Kocaman Cami yazılınca konum olarak Akşemsettin Cami geçmektedir. Aykut Kocaman ülkemizin yetiştirdiği nadir sporculardan birisi. Kendisini severiz. Fakat bizler camimizin kendi ismiyle zikredilmesini, arama yapılınca da Akşemsettin Cami olarak görülmesini istiyoruz. İsmi görünce çok şaşırdık. Kurulduğu günden beri Akşemsettin Cami olarak geçiyor. Sivas’ımızda Fatih Mahallemizde bir Akşemsettin Camimiz daha var. Bu karışıklığın düzeltilmesi iyi olur,” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi