enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4087
EURO
34,8145
ALTIN
2.404,15
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Hafif Yağmurlu
23°C
Adıyaman
23°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ASO Elektronik sektörü ödülleri sahiplerini buldu

ASO Elektronik sektörü ödülleri sahiplerini buldu
REKLAM ALANI
14.12.2023
0
A+
A-

ASO Elektronik sektörü ödülleri sahiplerini buldu

Ankara Sanayi Odası Elektronik Sanayii Meslek Komitesi’nin düzenlediği “2023 yılı Elektronik Sektörü Yılın İş İnsanı, Girişimci ve Üstün Hizmet Ödül Töreni” Teknopark Ankara’da yapıldı.

Törene Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Vali Yardımcısı Cihangir Güler, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay, İvedik OSB ve Teknopark Ankara Başkanı Hasan Gültekin, Ostim OSB Başkanı Orhan Aydın, ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt, ASO Meclis ve Komite üyeleri ile elektronik sanayii sektörünün paydaşları katıldı.

ASO Başkanı Ardıç, törende yaptığı konuşmada, elektronik sanayiinin gelişmesinin ülkelerin bugününü ve gelecekteki konumlarının belirlediğini vurguladı. Sektörün geniş ürün yelpazesinin Türkiye için bir fırsat kapısı olduğuna dikkat çeken Başkan Ardıç, “Ancak teknolojik gelişmelerin çok hızlı olması, ürün yelpazesini de hızla artırdığı için algılarımız da çok açık olmalı. Teknolojik gelişmelerin takibinin hızlı yapılması ve markalaşabilecek özgün üretimlere ağırlık verilmesi çok büyük önem taşımaktadır. En fazla bu sektörde, erken uyarı sistemine ihtiyacımız var. Sorunların önceden tespit edilmesi, hızla yapılacak analizler doğrultusunda hedeflerin belirlenmesi gerekiyor ki, bu stratejik sektörde, rekabette üstünlük sağlayabilelim” ifadelerini kullandı.

Ardıç: Kaybedecek zamanımız yok

Elektronik bileşenlerin üretiminde faaliyet gösteren KOBİ’lerin finansman teşviklerine kavuşmasının Türkiye ekonomisindeki paylarını ve güçlerini artıracağını belirten Ardıç, şöyle devam etti:

“Kendi yeterliliğimizi artıracak modeller yaratmalıyız. Girişimcilerin sayısını artıracak yeni teşvik politikaları hayata geçirmeliyiz. Kabul etmeliyiz ki; bu sektörde her şey çok hızlı ve acil. Kaybedecek zamanımız yok. O yüzden bu sektörde kapsamlı bir büyümeyi ve ithalat bağımlılığımızı azaltacak önlemleri;  devlet, üniversite ve özel sektörün uyumlu koordinasyonuyla almaya ihtiyacımız var.”

Ankara’nın elektronik sanayiinde büyük bir potansiyele sahip olduğuna vurgu yapan Ardıç, “Bu potansiyelimizin farkına vararak, dünyadaki ve ülkemizdeki olguları ve verileri iyi analiz ederek yol aldığımızda, bu sektörde öncü bir kent olacağımıza hiç kuşkum yok” dedi.

Ankara Sanayi Odası olarak sektörde faaliyet gösteren firmaları cesaretlendirecek ve karar vericilerle aralarında köprü olacak faaliyetlerde bulunduklarını belirten Ardıç, “Bu alanda üretim yapan, üstün hizmette bulunan ve girişimci olan firmalarımızı ödüllendirmek de bu faaliyetlerden biridir ve çok kıymetlidir. Ödül alan tüm firmalarımızı yürekten kutluyor, başarılarının dünya çapında başarılara evrileceğine gönülden inandığımı söylemek istiyorum” diye konuştu.

Sarınay: TOBB ETÜ Teknokent kuracak

TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Sarınay da konuşmasında, Ankara’nın savunma ve elektronik sanayiinde liderlik yaptığına dikkat çekerek, “Elektronik sektöründeki başarılar geleceğe yönelik umutları güçlendirmektedir” dedi. Prof. Dr. Sarınay, TOBB ETÜ’nin Ankara’da yeni bir teknokent kurarak, Ar-Ge ve bilimsel çalışmalara katkı vereceğini de söyledi.

ASO Elektronik Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Müge Güzin Güzel de, ödül törenini sektöre farkındalık yaratmak ve firmaları cesaretlendirmek için gelecek yıllarda da yapmaya devam edeceklerini belirtti. Güzel, TOBB Elektronik Meclisi’nin kurulumunda ASO Elektronik Sanayii Meslek Komitesi’nin öncülük yaptığını belirterek, desteği için TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ASO Başkanı Seyit Ardıç’a teşekkür etti.

Yılın iş insanı Necmettin Uzun

Konuşmaların ardından 2023 YILI Elektronik Sektörü Ödülleri sahiplerini buldu. “Yılın İş İnsanı Ödülü”ne Netelsan’ın kurucusu Necmettin Uzun layık görüldü. Uzun’a ödülünü ASO Başkanı Seyit Ardıç ve ASO Elektronik Sanayii Meslek Komitesi Başkanı Müge Güzin Güzel takdim etti. Anten sistemleri, diyafon, sensörler, yangın alarm sistemleri, akıllı kilit ve hırsız alarm sistemlerini tek bir çatı altında tasarlayan ve üreten Netelsan, sektörün en büyük firmaları arasında yer alıyor. 2019 yılında her kadına istihdam projesini başlatan Uzun’un firmasındaki istihdamın yüzde 46,36’sını ise kadınlar oluşturuyor.

Üstün hizmet ödülü Aviral’in

Üstün Hizmet Ödülü’nü ise otomatik kontrol konusunda elektronik cihaz ve sensörler üreten, mekanik aksamları dahil anahtar sistemler kuran Elimko firmasının kurucularından Malik Aviral aldı. 1980 yılından bu yana sanayi kuruluşlarındaki teknik kadrolara otomatik kontrol seminerleri veren Aviral’e ödülünü, TOBB ETÜ Rektörü Prof. Dr. Sarınay ve ASO Elektronik Sanayi Komitesi Meclis Üyesi Sermet Kasımoğlu takdim etti.

2023 yılı Girişimci Ödülü’nü ise, şehir içi kargo taşımacılığına yönelik 7/24 teslim noktaları ve insansız teslimat hizmeti sunan teknoloji firması kurucusu Halil Enes Dağhan aldı. TOBB ETÜ Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu olan Dağhan, ödülünü Vali Yardımcısı Cihangir Güler ve ASO Elektronik Sanayi Komitesi Meclis Üyesi Selayman Alkan’ın elinden aldı.

Törene ASO Başkan Yardımcısı Ercan Ata, Yönetim Kurulu Üyesi Burcu Özbozkurt, ASO Meclis Başkan Yardımcıları Nihat Güçlü ve Akman Karakülah, Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Didar Danış Ezer, bürokratlar, akademisyenler ve sektör paydaşlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi