enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5902
EURO
34,8583
ALTIN
2.494,59
BIST
9.693,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Silifke’de Nar Üretimini Artıracağız

Silifke’de Nar Üretimini Artıracağız
REKLAM ALANI
26.10.2022
0
A+
A-

Kaymakam Aslaner: Silifke’de Nar Üretimini Artıracağız

Hafta sonu Silifke’de çeşitli temaslarda bulunan GAP gazeteciler birliği yöneticileriyle bir araya gelen Silifke kaymakamı Abdullah Aslaner bölgemizde dört mevsim Sebze ve meyve üretimi gerçekleşmekte, Ürün çeşitliği içerisinde Aşılı Silifke Nar’ı üretimini de her alanda desteklemekteyiz dedi.

Kahvaltıda GAP bölgesi gazetecilerine Silifke bölgesinde üretilen ürünler hakkında bilgi veren Kaymakam Aslaner Naranciye üretimi, Çilek, Muz, Avakado,

Keben Narı Nar Fidanı(Silifke Aşısı)Çeşidi ve Özellikleri

Keben narının yetiştirildiği bölge Mersin Silifke Bölgesidir. Silifke aşısı Narı olarak üretilen nar ağaçtan toplanmaya başladığı dönemdeyiz. Her biri 1.kg ve üzeri ağırlıkta,tanelerinin iriliği ve aramosıyla ihracatta yer tutan Nar üretimini önemsiyoruz’ dedi.

Kadir Kaynar: Aşılı Nar’ın her biri 1.kg üzerinde

Araştırmacı-Yazar Kadir Kaynar aşılı Silifke Nar’ınımisafirlere elleriyle bölüp ikram ederken Aşılı nar hakkında da bilgiler verdi.

Kaynar ‘..Tadı tatlı mayhoş arası olan bir nar çeşididir. Keben Nar’ının büyüklüğü 1-1,5 kg arasında sofralık bir çeşit olup aynı zamanda nar ekşisi muhteşem olmaktadır.33 N16 altında tescili yapılmıştır.

Yöremizde bunun dışında Gökbahçe narı, Kargıcak narı hicaz nar çeşitleri de yetiştirilmekte.

Silifke aşısı nar yıllık 4000- 5000 ton rekoltesi olmaktadır.

Hasat zamanı Eylül Ekim aylarında yapılmakta olup iç ve dış piyasaya satılmaktadır’ dedi.

Rıfat Karaduman: Kaymakam Aslaner üretimi önemsiyor

Silifke basının duayen isimi Gazeteci-Yazar Rıfat Karaduman Atatürk’ün  Silifke’ye birkaç defa geldiğine ve Tarımsal faaliyetlerin modern yapılabilmesi için Atatürk’ün öncülük ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi ‘.. Atatürk üretim yapan köylüleri yüceltmeye çalışmıştır ‘köylü milletin efendisidir’ sözü bunun bir kanıtıdır. Silifke’de köylüyü Kooperatifleşmeye teşvik etmiştir ilk tarım kooperatifini Silifke’de kurmuş ve ilk üyesi olmuştur.

Bölgemizde ne ekersen yetişiyor, verimli toprağa ve iklim yapısına sahibiz. Silifke kaymakamımız Abdullah Aslaner üretimi önemsiyor. Üreten Silifke sloganıyla adeta çalışıyor. İdareci olarak başarısını kanıtlamış bir Mülkiyeli ve üretimi teşvik için çaba gösteriyor. Silifke aşılı Nar üretimini destekledikçe ihracatının da daha fazla olacağına inanıyorum’ dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi