enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5968
EURO
34,8683
ALTIN
2.494,71
BIST
9.593,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI MÜSELLİM ÜNAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİT UZMAN ONBAŞI MÜSELLİM ÜNAL SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
REKLAM ALANI
21.07.2015
0
A+
A-

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı Özel Harekât Birliklerince, Adıyaman merkez Kemerkaya Köyü ile Boğazözü Köylerinde icra edilen operasyon neticesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca açılan ateş sonucu şehit düşen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun katılımıyla düzenlenen törenle memleketi Kayseri’ye uğurlandı.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın cenaze törenine katılmak üzere Şanlıurfa’dan helikopterle Adıyaman’a geldi. Helikopterle Atatürk Stadyumuna inen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nu Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Milletvekilleri ve diğer ilgililer karşıladı.

Karşılama sonrası Adıyaman İl Jandarma Komutanlığı’na geçen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, ilk olarak şehit babası Yusuf Ünal’a sarılarak başsağlığı dileklerini bildirdi. Bakanlar da şehit babası Yusuf Ünal’a taziyelerini bildirdi.

Ardından törene geçildi. Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, askerlerin omuzları üzerinde törenin yapılacağı alana getirildi. Saygı duruşunun ardından Şehit Onbaşı Müsellim Ünal’ın öz geçmişi okundu. İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından dua edildi.

Törende Konuşan Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, “Kadim tarihimizden bu yana bu toprakları bizlere vatan olarak bırakan ve canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Allah mekânlarını cennet eylesin. Bugün huzurunda bulunduğumuz bu şehit kardeşimiz bizlere makamların en yücesi olan şehitlik mertebesini hatırlatıyor. 100 yıl önce Çanakkale’de ve Sarıkamış’ta kimileri soğuktan donarak, kimileri Çanakkale Savaşında bir adım ötesinde şehitliğe doğru yürürken kahramanca canlarını verdi. Bugün huzurunda bulunduğumuz Müsellim kardeşimizin makamı da aynı makamdır. Müsellim kardeşimizde bedrin aslanları gibi haşır olacaktır. Şehitlerimizin akıbeti cennettir. Onların akıbeti Hz Muhammet Aleyhissalatu vesselamın yanı başıdır. Bizlerde vatan hizmetini yürütürken hep o makama ulaşmak için dua ederiz. Allah bizleri, şehitlerimizin yanında haşır olacak kadar bu makama layık olanlardan eylesin. Şehitler yaşarlar. Biz onları ölü zannederiz ama onlar hayattadırlar. Şehidimizi rahmetle anıyoruz. O bize hem şehitlik makamının önemini hem de üzerimize düşen görevleri hatırlatıyor. Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun. Ama bilsin ki onun şahadeti üzerinde korumak için ahdettiği, milletimizin birliği ve beraberliği, ülkemizin bütünlüğü ve ondan sonraki nesillerce ebediyen korunacaktır.  Hangi görevde olursak olalım onun aziz hatırasını hiçbir zaman unutmayacağız”dedi.

Şehidin acılı ailesine de seslenen Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, “Sizler büyük emeklerle ve helal süt ile büyüttüğünüz şehidimizi bugün cennete uğurlarken şunu bilin ki, sizlerin evladı bizim evladımızdır. Sizlerin acısı bizim acımızdır. Bugün kendi evladımızı uğurluyoruz. Bugün Türkiye’de her anne ve baba bunu yürekten hissediyordur. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da şehidimizin emanetini koruma konusunda da kararlıyız. Allah şehitlerimizin bıraktığı bu mirası ve emaneti koruyanlardan eylesin. Şehitlerimizin makamını cennet eylesin. Bizleri de o makama yürüyenlerden eylesin”dedi.

Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasının ardından, şehit Jandarma Uzman Onbaşı Müsellim Ünal’ın naaşı askerlerin omuzlarında ambulansa taşındı. Şehidin cenazesi, helikopterle memleketi Kayseri’ye gönderildi.

Törene Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sabahattin Öztürk, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Milletvekilleri Adnan Boynukara, İ. Halil Fırat, Salih, Fırat, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, şehidin ailesi, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İl Jandarma Komutanlığındaki törenin ardından Başbakanımız sayın Ahmet Davutoğlu ve beraberindeki heyet, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek yaralı askerleri ziyaret etti.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi