enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

SAĞLIK DER ADIYAMAN ŞUBESİ KURULDU

SAĞLIK DER ADIYAMAN ŞUBESİ KURULDU
REKLAM ALANI

img_1608
1991 yılında sağlık mensuplarının dayanışması, sağlıklı bir toplum ve çevre hedefiyle Dr. Ahmet Fevzi İNCEÖZ ve arkadaşları tarafından Anakara’da kurulan “Sağlık Mensupları Dayanışma, Toplum Sağlığı ve Çevreyi Koruma Derneği” Sağlık Der, Adıyaman’da da teşkilatlanmasını gerçekleştirdi.
Derneğimiz bu günkü hükümet tarafından uygulamaya konulan Aile hekimliği projesi ve genele sağlık sigortası başta olmak üzere 1990’lı yıllarda bir çok sağlık projesi üretmiştir. Bu projeler bazı değişikliklere uğrayarak uygulamaya konulmuştur. Kurucu genel başkanımızın TBMM’deki çalışmalarıyla sigarasız toplum yolunda en büyük adımı atarak, teklif ettiği kanun yasalaşmıştır.
2006 yılında göreve gelen Dr. Kasım SEZEN başkanlığındaki halen görevdeki yönetim 63 temsilcilik ve şube ve 7 yurtdışı temsilciği açmıştır. Ayrıca Sağlık Der son olarak da, 2-4 Aralık 2016 yılında İstanbul’da, 65 ülkeden Müslüman sağlık kuruluşlarının katıldığı uluslararası “Dünya Müslüman Toplulukları Kongresi”ni gerçekleştirerek “Dünya İslam Sağlık Birliği” ni kurmuş ve Genel Sekreterliğini yürütmektedir.

Sağlık Der’in hedeflerini genel olarak şu dört maddede toplayabiliriz.

1) Sağlık ve sosyal güvenlik politikaları oluşturmak
2) Sağlık alanında eğitim gören öğrencilere burs, barınma ihtiyaçlarını karşılamak ve öğrencilerle ilgili projeler geliştirmek.
3) Yurt içi ve yurtdışında tıbbi yardım faaliyetlerinde bulunmak.
4) Yurt içi ve yurt dışından sağlık mensuplarının eğitilmesi. Bu faaliyetleri gerçekleştirmek için yurt içi ve yurt dışı şube ve temsilcilikler kurmak.
Sağlık Der Adıyaman Temsilciliği de, Genel Merkezimizin 19.12.2016 tarihli kararıyla görevine başlamıştır, 5 kişilik yönetim kurulu ile aşağıdaki gibi teşkilatlanmıştır.
1- Abdulkadir BOZAN İl Başkanı
2- Yard.Doç.Dr.Süleyman KILINÇ Başkan Yardımcısı
3- Ömer BİLEN Şube Sekreteri
4- Adem DURU Şube Muhasip
5- Yard.Doç.Dr.Ali Zeynal Abidin TAK Yönetim Kurulu üyesi
Sağlık Der Adıyaman Şubesi, istişare kültürü içerisinde, eleştiriye açık, uzlaşmacı bir bakış açısıyla her zaman pozitif, olumlu, sağduyulu, hak ve haklının yanında olacak ve mazlumun yanında duracaktır. Amacımız hayırdır, faydalı iş yapmaktır, Allah bizlere hayırlı hizmetlerde muvaffak olmayı nasip etsin. Allah bizleri hayra anahtar ve şerre set kılsın. Tüm Sağlık camiasına ve tüm kamuoyuna saygıyla duyurulur. 30.12.2016 Abdulkadir BOZAN
Sağlık Der Adıyaman Şube Başkanı

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi