enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5282
EURO
34,8785
ALTIN
2.435,87
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
30°C
Adıyaman
30°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

SAFVAN BİN MUATTAL’DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU.

SAFVAN BİN MUATTAL’DA KUTLU DOĞUM COŞKUSU.
REKLAM ALANI
10.04.2016
0
A+
A-

Peygamber efendimizin dünyayı şereflendirmesinin 1445’inci kutlu doğumu münasebetiyle İl Müftülüğünce Samsat İlçesinde Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri makamında Kutlu Doğum Haftası programı düzenlendi.

 

 

Bu yıl kutlu doğum haftasının ana temasını oluşturan “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım” adı altında Peygamber Efendimizin kutlu arkadaşlarından Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin makamında kutlanan programa Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuer, Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Samsat Kaymakamı Kürşat Atak, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, Siyasi Parti Başkanları, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İl Müftülüğü görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim okunması ile başlayan programda, birbirinden güzel ilahilerin seslendirilmesi ile manevi bir atmosfer oluşturuldu. Okunan ilahilere vatandaşlarda eşlik etti.

 

Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri, programa katılan vatandaşlara Kutlu Doğum Haftasının sembolü olan gül takdim ederek, birlik ve beraberlik pilavı dağıttı.

 

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü, bu yıl Kutlu Doğum Haftasının ana temasının Diyanet İşleri Başkanlığınca “Tevhid ve Vahdet Gelin Birlik Olalım”olarak belirlendiğini kaydederek, “Bu hafta içersinde Peygamberimizi anmak ve onun mesajlarını anlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir.

 

Kutlu doğum haftası vesilesi ile tüm İslam aleminin Ramazan’ı şerif ayına sağlıklı bir şekilde kavuşmasını temenni eden Belediye Başkanı F. Hüsrev Kutlu, “İslamiyet hala ilk günkü gibi hükmünü sürmekte ve dinimiz baş tacımız olarak bizlere emir ve yasakları koymaktadır. Nasıl ki Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretleri İslam Dinini yaymak için Allah rızası için buralara gelmişse, bizlerde hayatımızda Allah’ın ayetlerini ve Resulullahın sünnetlerine riayet edersek, bu dünyada da ahrette de mutluluğu yaşamış oluruz. Cenabı Allah bizleri günahlardan ve haramlardan muhafaza eylesin, hayatımızda da Resulullah efendimizi örnek almayı vesile kılsın”dedi.

 

Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin varlık alemini şereflendirmesinin 1445’inci sene-i devriyesini idrak etmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş ise, “bir kutlu doğuma daha bizleri kavuşturduğu için rabbimize hamd ediyoruz. Sevgili peygamberimizin kutlu doğumunun, tüm insanlığa barış, huzur, mutluluk ve adalet getirmesini diliyorum. Bu güzel ve anlamlı programı, Peygamber efendimizin yol arkadaşı Sahabe Safvan Bin Muattal Hazretlerinin manevi makamında idrak etmenin de ayrıca bahtiyarlığını yaşıyoruz. Sevgili Peygamberimiz, yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir. İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Bizler birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, sefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, kısacası her şeyin en iyisini ve en güzelini o rahmet peygamberinden öğrendik. Resulü Ekrem efendimiz, risaleti ile varlığa anlam kattı, zamana ruh verdi. Kabuğu zift bağlamış yürekleri eritti. Bir taş kadar sertleşmiş kalpleri yumuşattı. Çöle dönmüş gönüllere bir çağlayan gibi aktı. Bizler de hayatımızın her anını Peygamber efendimiz gibi hayayla ve tevazuyla süslemeliyiz. İnşallah sevgililer sevgilisini anmak için tertiplediğimiz bu program, kalplerimizde manevi bir uyanışın oluşmasına ve gönül dünyamızın zenginleşmesine vesile olur”dedi.

 

Konuşmaların ardından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, okullarda açılan şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve vatandaşlara gül dağıtılması ile program sona erdi.

 

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi