enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Hafif Yağmurlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

RTÜK, Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Muş’ta buluşturdu

RTÜK, Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Muş’ta buluşturdu
REKLAM ALANI
16.12.2023
0
A+
A-

 RTÜK, Yerel ve Bölgesel Yayıncıları Muş’ta buluşturdu

Sene başından bu yana 6 ayrı yerel medya toplantısı düzenleyen Üst Kurul, 7’nci ve son toplantıyı Muş’ta düzenledi. Daha önce 72 ilin medya temsilcilerini dinleyen Üst Kurul, son toplantıyla tüm şehirlerin yayıncılarına ulaştı.

“Bursa-Muş Kardeşliği Eğitim ve Gençlik Merkezi”ndeki buluşmada konuşan RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, “Türkçe’nin korunmasına dikkat eden, nefret ve şiddet diline başvurmayan, aynı zamanda dezenformasyona yol açmayacak şekilde nitelikli yayınlar çıkarabilecek medya kuruluşlarının varlığı RTÜK için oldukça kıymetlidir.” dedi. Karadaş: “Günümüzde yeni iletişim teknolojileriyle paylaşılan ve yayınlanan içerikler olsa da hâlâ geleneksel medya, toplumu temelden etkilemekte ve herkesin her yerde ulaşabileceği yayınlarla büyük dönüşümlere sebep olmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Muş Valisi Avni Çakır ise yerel yayıncılar ve bu alanda görev yapan çalışanların maddi zorluklar altında üstün çabalar göstererek çalıştığını belirterek, Üst Kurula yerel yayıncılara destek ve teşviklerinden dolayı teşekkür etti.

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya da “7. Toplantının Muş’ta yapılıyor olması hem bölgedeki yayıncı kuruluşlar hem de bölge insanı adına çok önemlidir. RTÜK’e sorunları dinleyip, çözüm üretmek adına buraya kadar geldikleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz.” diye konuştu.

Deprem Bölgesi’ndeki yayıncıların sorunları da konuşuldu

Buluşmada RTÜK birim amirleri dairelerinin görev alanlarıyla ilgili sunumlar gerçekleştirdi. Toplantıda, asrın depremini yaşayan illerin radyo ve televizyon yayıncılığı da masaya yatırıldı. Sektör temsilcilerinin önerilerini dinleyen Üst Kurul yetkilileri, afetzede yayıncıların durumlarını gözden geçirecek.7. Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması’nın ikinci oturumu ise soru-cevap bölümü gerçekleştirildi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi