enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2596
EURO
34,6852
ALTIN
2.402,77
BIST
10.258,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
24°C
Adıyaman
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Rekor kıran yelkencileri limanda karşıladı

Rekor kıran yelkencileri limanda karşıladı
REKLAM ALANI
15.01.2024
0
A+
A-

Fenerbahçe Doğuş Yelken Ekibi, rekor kırmak için Artvin Hopa Limanı’ndan başladığı Türkiye turunu Hatay İskenderun Limanı’na vararak tamamladı.

1600 mil mesafeli deniz seyrini tamamlayan ekibi, Kaymakam Murat Sefa Demiryürek karşıladı….

Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi sporcuları, Doğuş Grubu’nun öncülüğünde Türkiye Yelken Federasyonu tarafından organize edilen 4 kişilik Türkiye Turu Rekorunu kırarak bir ilke imza attı. 3 Ocak’ta Karadeniz’in en doğusu Artvin Hopa’dan başlayan 1600 mil mesafeli deniz seyri, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna, Hatay İskenderun‘a kadar uzandı. Sinop, İstanbul Boğazı, Çanakkale Boğazı, Marmaris Knidos Feneri ve Kıbrıs Zafer Kayalıkları gibi önemli noktaları içeren tur, İskenderun’daki balıkçı barınağında son buldu. Fenerbahçe Doğuş Yelken Şubesi, bu turu hiç durmadan, rüzgârın gücüyle 10 gün 2 saat 47 dakikada tamamlayarak rekor kırdı.

“TAKDİRE ŞAYAN BİR BAŞARI”

Ekip, İskenderun Limanı Balıkçı Barınağı’nda Kaymakam Murat Sefa Demiryürek, aileleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Daha sonra İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen plaket törenine katılan kafileye, Türkiye Turu Rekoru plaketini Kaymakam Demiryürek takdim etti. Sporcuları tebrik eden Kaymakam Demiryürek, “10 gün 2 saat bir sürede büyük bir güzergahı, kış koşullarında kat ettiler. Şimdi İskenderun’dayız. Takdire şayan bir işe imza attılar, kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi