enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5876
EURO
34,8072
ALTIN
2.505,62
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
24°C
Adıyaman
24°C
Az Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Hafif Yağmurlu
26°C
Pazartesi Açık
28°C
Salı Açık
29°C

Özer: Kur’an’ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğiz

Özer: Kur’an’ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğiz
REKLAM ALANI

Danimarkalı aşırı sağcı Stram Kurs partisi lideri Rasmus Paludan’ın Kur’an-ı Kerim’i yakmasından sonra İslam dünyasından tepkiler çığ gibi büyümeye başladı. Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hamza Özer’de Kur’an-ı Kerim’in yakılmasıyla ilgili İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz, Kur’an’ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceklerini ve hadsizler diye adlandırdığı kişilerin yaptıklarını unutulmayacaklarını söyledi.

“Kur’an insanlara iletilen canlı bir hitaptır” sözleriyle konuşmasına başlayan Anadolu Gençlik Derneği Adıyaman Şube Başkanı Hamza Özer, “İslam tüm insanlığın saadet ve selameti için insanlara hitap etmektedir. İslam düşmanlığı yapan şer odakları, insanlığın huzurunu, bir arada yaşama kültürünü hedef almaktadır. Kur’an insanlara iletilen canlı bir hitaptır. Kur’an düşünenlere, aklını kullanabilenlere ithaf edilmiş bir kitaptır. Kur’an uyuşuk bedenleri hareketlendiren, insanlığa yepyeni ufuk kazandıran ilahi bir nimettir. Kur’an uğruna en değerli şeylerin feda edileceği, hatta yolunda ölünebileceği ilahi mesajlar manzumesidir. Efendimiz (s.a.v.) bir gün Ashabına ilahî kelamın değer ve kıymetini öğretme adına şöyle bir söz söyler: “Gerçekten Allah bu kitap ile bazı toplulukları yüceltir, bazılarını ise alçaltır. Yücelten de, alçaltan da Allah’tır ve Kur’an’da açıkça belirtmiştir. Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen hadsizliği, bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve buna izin verenleri kınıyoruz. Batı dünyası İslamofobi gibi karanlık projelerle, cahiliye zihniyetiyle, umarsız tutumlarıyla İslam’ı ve insanlığın huzurunu hedef almaktadır” Kur’an’ın önemini vurguladı.
İslam düşmanlığına karşı bir buyruğu hatırlatan Özer, “Cenab-ı Allah, bu İslam düşmanlarını tarif ederek Al-i İmran Suresinde şu şekilde buyuruyor: ‘Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınır (takva/sorumluluk bilinci ile davranır) iseniz, onların hileli tuzakları-entrikaları size hiçbir zarar vermez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır’ dedi.
“İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz”
Parti liderinin Kur’an-ı Kerim’i yırtmasına yönelik olarak da tepkisini dile getiren Özer, “Bilinmelidir ki tek din İslam’dır ve uygulanması gereken tek sistem İslam’ın ölçüleridir. Buradan haykırıyoruz; Allah’ın nurunu söndüremezler. Bizler Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda olana, İslam’ın adaleti ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi, insanların huzuru için bir nizam ortaya koyan İslam’a uzanan elleri kırmasını da biliriz. Küffara karşı izzet ve vakur duruş Müslümanların vasfıdır. Anadolu Gençlik Derneği-Milli Gençlik Vakfı olarak; tüm Müslüman kardeşlerimizi, Müslüman liderleri, sivil toplum kuruluşlarını bu izzetli ve vakur duruşa davet ediyoruz. Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz” cümleleriyle İslam’a Kur’an’a karşı yapılan hakaretlerin kabul edilmeyeceğini söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi