enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5185
EURO
34,7901
ALTIN
2.419,81
BIST
9.757,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Az Bulutlu
30°C
Cumartesi Az Bulutlu
29°C
Pazar Çok Bulutlu
29°C

Öner; “Organ Bağışına Artan İlgi Sevindirici Nokta”

Öner; “Organ Bağışına Artan İlgi Sevindirici Nokta”
REKLAM ALANI
19.11.2014
0
A+
A-

Kahta Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. R. İlyas Öner organ bağışına karşı ilçemizde artan ilginin sevindirici olduğunu ve bugüne kadar 18 vatandaşın organ bağışı için başvurduğunu açıkladı. Böylece Türkiye geneli organ bağışı sıralamasında ilçemizin önemli bir sıçrama yaptığını belirten Öner, hastane olarak organ bağışına dikkatleri çekmek için stantlar kurularak, tanıtıcı broşürler ile vatandaşları bilinçlendirilmeye çalıştıklarını belirtti.

        Organ bağışının önemine dikkat çeken Öner, “Organ bağışı organ yetmezliği sonucu hastanın yaşamını tehdit eden durumlarda bu organın yerine canlı bir vericiden veya beyin ölümü gerçekleşmiş bir ölüden aynı görevi üstlenecek bir organın nakledilmesidir. Beyin Ölümü ise, yoğun bakım ünitelerinde verilen tıbbi desteğe rağmen bir süre sonra diğer hayati organların fonksiyonlarını kaybetmesi ve geriye dönüşümü mümkün olmayan bir durumdur.” dedi.

Öner, “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım tarihleri arası Organ Bağış Haftası olarak kutlanmaktadır. Bu yıl da kutlanan Organ ve Doku Bağış Haftasının verimli ve halka ulaşabilen faaliyetlerle değerlendirmek amacıyla hastanemiz zemin katında Organ Bağış Standını kurduk. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, organ bağışını insanın insana yapabileceği en büyük yardım olarak değerlendirip, 06.03.1980 ve 396 sayılı kararı ile uygun olduğunu açıklamıştır. “Kim bir kimseye hayat verirse, onun sanki bütün insanlara hayat vermişçesine sevap kazanacağı” (Maîde Suresi, 32. Ayet)beyan olmuştur.” şeklinde dinimizdeki önemine vurgu yaptı.

Öner, “18 yaşından büyük ve akli dengesi yerinde olan herkes 2238 sayılı yasaya göre organlarının tamamını ya da bir bölümünü bağışlayabilir. Organ Bağışı için ayrıca iki şahit ve beyin ölümünden sonra ulaşılabilecek kişilerin kimlik bilgileri gereklidir. Organ Bağışı hastanemizin 2. katında Sosyal Hizmet Birimi tarafından ayrıca alınmaktadır. Vatandaşlarımızı yeni bir hayatın yaşam kaynağı olabilmeleri için organ bağışına davet ediyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi