enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3835
EURO
35,0525
ALTIN
2.326,19
BIST
9.098,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

Öğrenciler, Fosiline Dokunarak Öğreniyor

Öğrenciler, Fosiline Dokunarak Öğreniyor
REKLAM ALANI
30.05.2019
0
A+
A-

 Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bilim sınıfında 70 milyon yıllık deniz kestanesi fosilleri sayesinde fen derslerini eğlenceli hale geldi.

Hatay ilinin Samandağ’ı ilçesine gerçekleşen bir gezi sırasında TPAO Atatürk ilkokulu müdürü Mehmet Yıldırım, deniz kenarında gördüğü fosilleri okula getirdi.Daha sonra fosillerin deniz kestanesi fosili olduğu ve 70 milyon yıllık olduğu öğrenildi.Okul Müdürü Yıldırım, “Bir ay önce Samandağ’ı ilçesinde gezi sırasında bulduğum bu fosilleri getirip bilim sınıfına koydum. Ben ne olduğunu bilmiyordum. Daha sonra denizkestanesi fosili olduğuna öğrendim öğrencilerin dikkatlerini çok çekiyor .”dedi.

Okulun öğretmenlerinden Şaban Demir, “Okul müdürümüz tarafından okula getirilen bu fosiller, öğrenciler tarafından büyük ilgi görüyor. Saatlerce fosil nedir diye anlatsak çocuklar yine de öğrenemiyordu. Şimdi fosili görerek ve dokunarak kısa sürede unutulmamak üzere öğreniyorlar.” diye açıkladı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi