enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3119
EURO
35,1160
ALTIN
2.302,59
BIST
9.055,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
20°C
Adıyaman
20°C
Az Bulutlu
Cuma Açık
25°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
24°C
Pazar Açık
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C

5 Yıldızlı Otel Konforunda KYK Yurdu Yapılacak.

5 Yıldızlı Otel Konforunda KYK Yurdu Yapılacak.
REKLAM ALANI

 

7 Mart 2015 Tarihinde AK Parti Grup Başkanvekili olarak Ahmet AYDIN, Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ ile birlikte Kahta’ya yaptıkları ziyarette Ahmet AYDIN Üniversite öğrencilerinin barınacağı en az 500 kişilik Yurt binası sözü almıştı.

Sayın Ahmet AYDIN’ın  gayretleri sonucu Yurt Projesi sözü 2016 yılının yatırım programına alındı, Gerekli olan arsa tahsisi ve imar çalışmaları ve Proje onay safhalarını da geride bırakarak 11 ocak 2018 yılında ihalesi yapıldı.

Erikdere -Horik mevkiinde 15.000 metrekare alanda yapılacak olan tesiste, 650 kapasiteli yurt binası ile birlikte Sosyal tesisler, idari bina ile güvenlik noktası ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Kahta Kaymakamı Ahmet Gazi KAYA, KYK İl Müdürü M. Sami KÖROĞLU, Belediye Başkanı Abdurrahman TOPRAK, AK Parti ilçe başkanı Bedir YENİ, KYK Kahta Yurt Müdürü Suat DİLEK ile birlikte Yurt binasının yapılacağı alanı yerinde inceledi.  KYK İl müdürü M. Sami KÖROĞLU Proje ile ilgili inceleme heyetine detaylı bilgi verdi.

Kaymakam Sayın Ahmet Gazi KAYA Projenin hayata geçmesi ile birlikte ilçemize okumak için gelen öğrencilerimizin barınma sorunu tamamen ortadan kalkacaktır. Anne ve Babalar huzuru kalp ile çocuklarını Kahta’ya okumaya gönderebilecekler. Sosyal Devletin en önemli ayağı olan beslenme ve barınma hizmetlerini öğrencilerimize sunacak olan KYK yurdu ilçemize hayırlı olsun dedi.

KYK İl Müdürü M. Sami KÖROĞLU ise yaptığı açıklamada; “Projenin her adımını ısrarlı ve titiz bir şekilde takip ettiklerini ve her aşamasında TBMM Başkanvekilimiz Sayın Ahmet AYDIN’ın ise bizzat ilgilendiğini ifade ederek yaklaşık 18 milyon TL ile ihale edilen ve kurumun barınma sorununu büyük ölçüde çözen devasa bir yatırımı ilçemize kazandıran Sayın AYDIN ve ilimizin Milletvekillerine kurumum adına müteşekkirim.” dedi.

İhalesi yapılan Proje önümüzdeki günlerde yüklenici firma ile yapılacak sözleşme sonrası yer teslimi yapılacak ve öngörülen 400 gün içerisinde tamamlanacak.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi