enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
31°C
Adıyaman
31°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Mirasta yeni dönem başlıyor

Mirasta yeni dönem başlıyor
REKLAM ALANI
16.12.2023
0
A+
A-

Mirasta yeni dönem başlıyor

Mehmet YAZICI / SAMSUN – BHA

Gayrimenkul sektöründe son yapılan düzenleme, miras ve tapu işlemlerinde kayda değer değişiklikleri beraberinde getiriyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Ticari Gayrimenkul Uzmanı Fatih Tutar, ”Özellikle kardeşler arasındaki miras paylaşımında, noter zorunluluğu kaldırılarak yazılı bir sözleşme imzalama ve onay süreci benimsendi. Bu durum, hem maliyetleri azaltmakta hem de işlemlerin daha hızlı bir şekilde gerçekleşmesine olanak tanımaktadır. Ayrıca, hisseli tapu satışlarında önemli bir adım atılmıştır. Hissedarların ortak bir karar alması ve tapu işlemleri sırasında hazır bulunmaları gerekmektedir. Bu da demek oluyor ki, gayrimenkulün hisseli tapusunun satışı için tüm pay sahiplerinin anlaşması ve tapu dairesinde bir araya gelmeleri gerekmektedir” dedi.

Sistemin alıcı ve satıcılara daha kolaylık sağlayacağına dikkat çeken Fatih Tutar, ”Mirasçılar, tapu devri işlemlerinde fiziksel olarak tapu ofisinde bulunamayacak durumdaysa, bir avukata vekalet verme imkanına sahiptir. Bu sayede, işlemler sorunsuz bir şekilde ilerleyebilir ve miras paylaşımı daha esnek bir şekilde gerçekleştirilebilir. Hisseli tapu alımında ise Tapu Sicil Müdürlüğü ve noter işlemleri önem arz etmektedir. Bu süreçte, taşınmazın sınırları belirlenmeli ve parseller tespit edilmelidir. Böylece, gayrimenkulün hangi bölümünün kime ait olduğu açıkça ortaya konularak adil bir paylaşım sağlanabilir. Bu düzenlemeler, vatandaşların miras ve tapu süreçlerini daha şeffaf, hızlı ve düşük maliyetli bir şekilde yönetmelerine olanak tanıyarak önemli bir kolaylık sunmaktadır’ diye konuştu.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi