enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3849
EURO
35,0576
ALTIN
2.326,64
BIST
9.097,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Açık
25°C
Adıyaman
25°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
25°C
Pazar Parçalı Bulutlu
25°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
25°C

MİLLLETÇE BÜYÜK BİR KAZA ATLATTIK, DARBE GİRİŞİMİNE HALK KARŞI KOYDU

MİLLLETÇE BÜYÜK BİR KAZA ATLATTIK, DARBE GİRİŞİMİNE HALK KARŞI KOYDU
REKLAM ALANI
26.07.2016
0
A+
A-

15 Temmuz günü fetocu örgütlenmenin başını çektiği iddia edilen TSK içindeki bir gurup çete ele geçirdikleri uçaklarla helikopterlerle TBMM ni bombaladı halka ateş açtılar.

Darbe teşebbüsü sırasında Marmariste olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın sokağa çıkılarak karşı çıkalım uyarısıyla halk sokaklara döküldü tanklara siper oldular çok şükür darbe püskürtüldü.

Darbe sonrası OHAL ilan edildi darbeye destek olan feto grubuyla ilgili 45.000 kamu görevlisi başta yargı TSK MEB de olmak üzere kamuda açığa alındı.

Darbe teşebbüsüne şiddetli tepki gösteren Adıyaman halkı Adıyaman Valisi Abdullah Erin Belediye başkanı Hüsrev Kutlu’nun önderliğinde meydanlara indi darbeyi protesto ettiler.
Adıyaman halkı yekvücut darbeye HAYIR dedi.

Günlerdir Hükümet meydanında Demokrasi nöbeti tutan Vatandaşlar hürriyetine kendi kaderine sahip çıkmanın en güzel örneğini dünyaya gösterdi.

AHMET AYDIN HALKA MORAL VERDİ
TBMM Başkan vekili Ahmet Aydın Darbenin püskürtülmesi sonrasında Adıyaman’a gelerek halkın meydan gösterilerinde konuşmalarıyla halka moral verdi.
Ahmet Aydın Adıyaman ilçelerinde demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla kucaklaştı bütün Adıyaman’ın adeta sesi oldu.

ADIYAMAN BOYNUKARAYI HALK BAGRINA BASTI
Darbe başarılsaydı darbecilerin infaz listesinde yer alan AK Parti Adıyaman milletvekili Adnan Boynukara da Adıyaman gezi temaslarında vatandaşların büyük ilgisiyle karsılaştı Adıyamanlılar Boynukarayı bağrına bastı.

BASIN IYI SINAV VERDİ
Darbe girişimi sırasında Türkiye de Basın kuruluşları tv merkezlerini darbeciler bastı TRT vuruldu ama darbecilere hiç bir basın kuruluşu itibar etmedi demokrasinin her türlü tehdite rağmen yanında yer aldı.

Adıyaman STK’ları darbecilere sert tepki gösterdi Genel merkezi Adıyaman’da bulunan bölgesel GAP gazeteciler birliği Genel başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ve kahta Gazeteciler Cemiyet başkanı Kemal kutlu yaptıkları açıklamalarla darbe teşebbüsünü sert bir dille kınadılar.

GAP GAZETECİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI KIYMAZ: BASIN İYİ BİR SINAV VERDİ
Genel Merkezi Adıyaman’da bulunan bölgesel GAP gazeteciler Birliği genel merkezinden yayınlanan bildiride, paralel terör yapılanmasının darbe kalkışması sert bir dille kınanarak, “Yüce Türk milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz” denildi.

15 Temmuz’un Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçtiği belirtilen bildiride demokrasinin en önemli savunucularından olan basın kuruluşlarının da ilk hedefler arasında bulunmasından dolayı derin üzüntü duyulduğu kaydedildi.

GAP Gazeteciler Birliği adına açıklamalarda bulunan Genel Başkan Zeynel Abidin Kıymaz, “Türkiye Cumhuriyetinin yapısına halk iradesiyle seçilmiş hükümetine karşı kanunsuz bir darbeye kalkışması kabul edilemez. Meclisin bombalanmasına varan cüreti Milletimiz, Cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. Milletimizin sağduyusu cesareti göstermiştir ki Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir” dedi.
‘‘Milletimiz dik durmuştur’’

Kıymaz , “Türk Milleti, ülkenin geleceğine yapılan bu kalkışmaya karşı ülke genelinde meydanları doldurarak, tankların, silahların önüne canlarını koyarak dik durmuş, bu tutumu ile dünyaya demokrasisinin gücünü göstermiş adeta bir model olmuştur.
TRT ve bazı özel kanalların ablukaya alınması, zorla bildiri okutulması basın camiamızı derinden sarsmış üzmüştür. Öte yandın darbe söylentilerinin başladığı ilk andan itibaren Türk medyası başarılı bir sınav vermiş, anayasal düzenin, halkın ve iradesinin yanında cesurca durmuştur’’ ifadelerini kullandı.

‘‘Basın iyi bir sınav vermiştir’’
Kıymaz, darbenin püskürtülmesinde basın sektörünün büyük bir önemi olduğunu belirterek, ‘‘Darbe girişiminin püskürtülmesinde alkışlanacak kesimlerin başında basın sektörü de gelmektedir.
Türkiye Cumhuriyetini güçsüz kılmak, demokrasiyi rayından çıkarmak isteyen hain eller, kendisini bir kez daha göstermiş ama çok şükür başarısız olmuşlardır. Yüce Türk milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türk milleti ile birlikte basın camiamızın, halk iradesine saygı ve demokrasiye sahip çıkma noktasında tek vücut halinde hareket etmesi geleceğe dair umutlarımızı güçlendirmiş vatandaşlarımızın kendilerini tankların paletlerinin altına atarak demokrasiye halk iradesini korumaya yönelik fedakârlıklarımı da aziz milletimiz hiçbir zaman unutmayacaktır” dedi.
KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KEMAL KUTLU;
Vatandaş Darbeyi Püskürttü

Kahta gazeteciler Cemiyetinden Başkan Kemal Kutlu imzasıyla yayınlanan bildiride, paralel terör yapılanmasının darbe kalkışması sert bir dille kınanarak, halkımızın hür iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu kalkışmayı şiddet ve nefretle kınıyoruz… dendi

Kahta Gazeteciler cemiyeti Başkanı Kemal KUTLU, insanlık onuruna dikkat çektiği mesajında şunları söyledi.
‘’ KAHTA GAZETECİLER CEMİYETİ YEK VÜCUT OLARAK, 15 Temmuz Günü teşebbüs edilen Darbeyi şiddetle, nefretle kınıyoruz…’’ Demokrasinin en önemli savunucularından olan basın kuruluşlarının ilk hedefler arasında bulunmasından dolayı derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Darbe girişiminin püskürtülmesinde alkışlanacak kesimlerin başında basın sektörünün gelmesi bizleri gururlandırmıştır…

Dün öyle bir şey yapılmak istenildi ki düşününce ürperiyoruz. Resmen Türkiye Cumhuriyeti Devletini ele geçirmek için darbeye teşebbüs ettiler.
Darbe olayının boyutu tahminlerimizin çok üstünde olduğunu görüyoruz. Paralel Terör Yapılanması askeri mensuplarınca başlatılan ülkeyi ele geçirme kalkışması, hamdolsun ki cansiperane vatandaşlar sayesinde püskürtüldü. Olayın olduğu ilk andan itibaren STK’lar, siyasi parti mensupları ve halk el ele, kol kola vererek darbeci zihniyetin cinnetine hayır demiştir.

İÇSAVAŞ ÇIKARMAK İSTEDİLER
Ne yazık ki ülkemizde İç savaş çıkarmak istediler… Bu milletin meclisine saldırdılar…
Köprüyü kesen bu zavallıları, canını düşünmeden kendini tankın önüne atan cengaverler durdurmuştur. Kendini bilmez bu yaratıkları tanklarından tekme tokatla kulaklarından tutarak yere sermiştir.

Darbeleri çok iyi bilen vatandaş caddelere döküldü. Bunu yapan kim olursa olsun ucu nereye dayanırsa dayansın en büyük cezayı çekmeleri gerekir. Vatandaşımıza canına kıyan devletin silahıyla darbe teşebbüsünde bulunan bütün elebaşı komuta kademesinin inine girilmeli. Saatlerdir yaşanan bu katliamın ve millet düşmanlığının ucu kime dayanırsa dayansın affedilmemeli, cezalandırılmalıdırlar.

Hiçbir şey bilmiyorsak Irak’a Suriye’nin haline bakmamız yeter…
Milletimizin sağduyusu ve cesareti göstermiştir ki; Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir”

Düşünebiliyor musunuz? Türkiye Cumhurbaşkanının Marmaris’te kaldığı otel bombalandı. Atatürk hava alnına iniş yapan uçakların inişine izin verilmedi Cumhurbaşkanının uçağını tecrit ediliyor.
Dünkü darbeye hayır diyen insanların tek gayeleri vardı ülkesini, toprağını korumaktı. Düşüncesi, dini, dili, ırkı ne olursa olsun birleştiklerden, bir arayan getiren, İNSANLIK ONURUYDU.

Her şerde hayır vardır. Devlet isteseydi bu denli ayıklamayı yapmazdı…
BU ONURSUZ AYAKLANMADA ŞEHİT OLAN, POLİS, ASKER VE SİVİL BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET DİLİYORUZ, RUHLARI ŞÂD, MEKÂNLARI CENNET OLSUN. BAŞIMIZ SAĞOLSUN; ŞERLER DEFOLSUN

Rabbim; Bizleri Ezanlarımızı susturan darbeli günlerden, Darbeleri püskürten günlerden, Ezanımızın okunduğu günlere günlerde kalmak temennisiyle saygı ve selamlarımla… denildi.

KUTLU HABER

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi