enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
25°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Milli yas dedik, bu yetkiyi Suudi Arabistan kralı öldüğünde kullanmışlardı

Milli yas dedik, bu yetkiyi Suudi Arabistan kralı öldüğünde kullanmışlardı
REKLAM ALANI
26.12.2023
0
A+
A-

Özel: Milli yas dedik, bu yetkiyi Suudi Arabistan kralı öldüğünde kullanmışlardı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Şehit haberlerinin yürek yaktığını söyleyen Özel, “İçimizi yakan acı haberler aldığımız bir hafta sonunu geçirdik. Dün bütçe görüşmelerini gerçekleştirdik. Bugün bu yüce çatının altında ağır bir atmosferde grup toplantısı yapıyoruz. Cuma gecesi Irak’ın kuzeyinden kötü haber geldi. Bir tek evladımız şehit düştüğünde yüreklerimize ateş düşüyor. 6 şehidimizin haberinin ardından düşünürken bir altı şehit haberi daha geldi. Yüreğimiz yandı, bağrımıza taş oturdu” ifadelerini kaydetti.

“Bir büyük algı operasyonunun ilk günlerini yaşadık”

Şehit haberlerinin ardından milli yas ilan edilmesi gerektiğini söyleyen Özel, şunları söyledi:

“Siyasi partiler böyle durumlarda üstlendikleri sorumluluğun gereğini yerine getirmek zorundadırlar. Biz birlik, beraberlik duygularını gündeme getirirken birileri de süreci kendileri açısından hasarsız atlatmanın hesabı içine girdiler. Bir büyük algı operasyonunun ilk günlerini yaşadık. Şehitlerimizi, ailelerini, askerlerimizi düşünürken, Ankara’da birileri alışılmış ezberleri tekrar etmekle meşguldüler. Biz 12 askerimizin nasıl şehit olduğunu, operasyon bölgesindeki askerlerimizin durumunun anlatılmasını, Cumhurbaşkanı ya da Milli Savunma Bakanı eliyle Meclisin bilgilendirilmesini talep ettik. Bölgeden çok çelişkili haberler gelmeye devam ediyor. Sorularımızı, endişelerimizi birazdan sıralayacağım. Bir yandan da haklı bir talep yükseldi. Şehit evlerinin fotoğraflarını paylaşarak olmayacaktı, hepimiz bir şey hissediyorduk. ‘Milli yas ilan edilsin’ dedik, bu ülke bu acıda ortaklaşsın dedik. Bu yetkiyi Suudi Arabistan kralı öldüğünde kullanmışlardı.”

“Terör belasını bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık”

Terör saldırılarını yalnızca kınamanın yeterli olmadığını söyleyen Özel, “İkinci altı şehidimiz geldiğinde Meclis çalışma halindeydi. Meclis’e bilgilendirme yapılmadı. Her zaman olduğu gibi bir A4 kağıt, iki paragraf yazı, hep birlikte imza atalım, terörü kınayalım, milli yas ilan etmeyelim, ne yaşanıyor anlatmayalım, milletin vekili olsanız da sarayın muhatabı değilsiniz. Ama A4 kağıda imza atacaksınız, kınayacağız. Milli yas ilan edilmeden, Meclis bilgilendirmeden sizi meşrulaştıracak hiçbir imzayı atmayacağız. Biz hiçbir evladımız şehit olmasın diye, kimse şehitlerimiz üzerinden siyaset yapmasın diye, sizin istediğiniz A4’lere imza koyup, terör belasını bir sonraki şehit cenazesine kadar unutan anlayışla ortaklaşmadık, bundan sonra da ortaklaşmayacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi