enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
31°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
26°C
Salı Çok Bulutlu
21°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Tunç: Reform sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz

Tunç: Reform sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz
REKLAM ALANI
26.12.2023
0
A+
A-

Tunç: Reform sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz

Adalet Bakanı Tunç, Ankara’da düzenlenen Yargı Reformu Strateji (YRS) ve İnsan Hakları Eylem Planı (İHEP) Toplantısına katıldı. Programda yaptığı konuşmada Bakan Tunç, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve millete başsağlığı diledi. Terörle mücadelenin süreceğini, şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını söyleyen Tunç, “Hiçbir zaman terör amacına ulaşamayacak. Onları kumanda edenlerle maşa olarak kullananlarla ve bunların ülkemiz üzerindeki hain emelleriyle kararlı mücadelemiz devam edecek.” diye konuştu.

Tunç, İsrail’in insanlık suçu işlediğini, soykırım yaptığını ve mazlumları katlettiğini dile getirerek İsrail’in bir gün mutlaka hesap vereceğini belirtti. Uluslararası kuruluşların artık kendini revize etmesi gerektiğini bildiren Tunç, Türkiye’nin her zaman mazlumun yanında olacağını söyledi.

Tunç, “BM Soykırım Sözleşmesi’nde ifadesini bulan tüm unsurların burada gerçekleştiğini görüyoruz. İsrail’in işlediği suçların hesabının sorulacağı günler elbette gelecek. Bu saldırganlar, bu insanlık suçunu, savaş suçunu işleyenler, bu soykırımı yapanlar insanlığın huzurunda elbet hesap verecekler. Biz buna inanıyoruz.” görüşünü dile getirdi.

” Reform sürecini sürdüreceğiz”

Hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü konusundaki çalışmalara hız kazandırmak istediklerini ifade eden Tunç, daha önce açıkladıkları hedefleri büyük oranda gerçekleştirdiklerini bildirdi.Tunç, “Biz milletimiz için, milletimizin temel hak ve özgürlüklerden en iyi şekilde yararlanması için reform sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz.” dedi.

Bakan Tunç, “21 yıldan bu yana hala reform yapıyorsunuz, reformları bitiremediniz” şeklinde haksız eleştiriler bulunduğunu, toplum durağan olmadığı için reform ihtiyacının da süreklilik arz ettiğini aktardı.

“Milletimize borcumuzu yerine getirmiş oluruz”

Tunç Anayasa’daki vesayetçi ruhu tam manasıyla ortadan kaldıramadıklarını dile getirerek , bunun ancak yeni bir anayasa ile Anayasa’nın tamamen değişmesiyle mümkün olabileceğini bildirdi.

Anayasa’nın sadece yazılış sürecinin bile değiştirilmesi için yeterli bir sebep olduğunu ifade eden Tunç, şu değerlendirmede bulundu:

“Anayasa’mızın darbeciler tarafından yazdırılmış olması tek başına değişmesi için yeterli sebeptir. İnşallah demokratik, kuşatıcı, temel hak ve özgürlükleri, hukukun üstünlüğünü öne alan, demokratik hukuk devleti ilkesini daha da tahkim eden yeni sivil bir anayasayı 28. Dönem parlamentosunda uzlaşmayla yapmış oluruz. Milletimize bu borcumuzu da yerine getirmiş oluruz.”

Bakan Tunç, Avukatlık Kanunu’nda düzenlemeyle mesleğe yeni başlayan avukatların durumunun iyileştirileceğini söyledi.

Toplantıya yargı mensupları, akademisyenler ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi