enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4987
EURO
34,5779
ALTIN
2.477,99
BIST
9.551,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Parçalı Bulutlu
26°C
Adıyaman
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
26°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C
Perşembe Açık
25°C
Cuma Açık
24°C

Milletvekili Taş, ” Tütün konusu hepimizin malumu ”

Milletvekili Taş,  ” Tütün konusu hepimizin malumu ”
REKLAM ALANI
19.11.2021
0
A+
A-

Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, İYİ parti grubunun araştırma önergesi üzerine TBMM genel kurulunda Ak Parti grubu adına konuştu.

İyi partinin vermiş olduğu araştırma önergesi üzerine TBMM’de Ak Parti grubu adına konuşan Ak Parti Adıyaman Milletvekili Yakup Taş, tütün ile ilgili süreçten bahsetti.
Ak Parti hükümetlerini kuruluşundan beri halkımızın istekleri doğrultusunda kanunlar çıkardığını, çıkardıkları bu kanunların halkın refah düzeyini yükseltmek için olduğunu söyledi.

Milletvekili Taş konuşmasında şunları ifade etti:

“ Değerli Milletvekili arkadaşlarım, bugün burada İyi Parti’nin vermiş olduğu araştırma önergesi üzerine söz almış bulunmaktayım. Tütün konusu hepinizin malumu 2000 yılında Kemal Derviş yasaları olarak bilinen yasalar ile TEKEL özelleştirme kapsamına alınmış ve tütün ülkemizde bitme aşamasına gelmişti.
2008 yılında hükümetimizin yapmış olduğu düzenleme ile 50 kilograma kadar tütünün önü açılmıştır.
2017 yılında ise sarmalık kıyılmış tütün için yapılan yasal düzenleme ile kooperatiflerin kurulması Adıyaman ve Çelikhanımızın tütününün markalaşması için önemli ve tarihi bir adım atılmıştır. Bu kanun öncesine kadar, her türlü karışımı yapıp Çelikhan, Adıyaman tütünü diye piyasaya sürülüyor, bu ilimizin markasına yazık ediliyordu.
Üreticilerimizin ekonomik olarak sıkıntı çekmemesi adına, makina ekipmanlar için tam teknoloji şartı ortadan kaldırılmış, geleneksel yöntemlerle tütünün marka değeri oluşturulup, piyasaya arzı için gerekli yasal alt yapılar hazırlanmıştır.

ÖTV’sinin %60-70’dan , %40’a indirilmesi yine bizim hükümetimizin yaptığı bir çalışmadır.

Bazı muhalefet parti temsilcilerinin tütün üzerinden siyasi rant elde etmek için, ağızlarına dolamalarına anlam vermenin mümkün olmadığını da sözlerine ekleyen Milletvekili Yakup taş, 10-15 güne kadar Çelikhan ilçemizdeki kooperatifin hazır hale geleceğini, Adıyaman ilimizde ki kooperatifin ise kısa bir süre içerisinde hazır hale geleceğini söyledi.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi