enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5112
EURO
34,8606
ALTIN
2.435,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Mansur Yavaş’tan miting gibi SKM açılışı

Mansur Yavaş’tan miting gibi SKM açılışı
REKLAM ALANI
03.02.2024
0
A+
A-

Yenimahalle’de coşkulu kalabalık: Mansur Yavaş’tan miting gibi SKM açılışı

ANKARA- BHA

Cumhuriyet Hak Partisi Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” sloganıyla başladığı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yavaş, Keçiören ve Kahramankazan’ın ardından Yenimahalle ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) açtı. CHP’nin Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ile birlikte yerel seçim çalışmalarının yürütüleceği SKM açılışı halkın yoğun katılımıyla adeta miting havasındaki açılışta Mansur Yavaş, Yenimahalleli halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

“Sizlerden aldığımız parayı harcıyorsak hesap vermek zorundayız”

Coşkulu kalabalığın şölen alanına çevirdiği SKM açılında konuşan Mansur Yavaş, “Sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermeliyiz” diyerek, Ankara’yı yönetirken ortak akılla hareket ettiklerini söyledi.

Yavaş, “Harcanan her kuruşun hesabı veriliyorsa, sizlerden aldığımız parayı sizlerin adına harcıyorsak hepimiz hesap vermek zorundayız. Ödeyen karar verir diye bir kural vardır. Paranın sahibi sizsiniz. Sizlere sormadan tek başımıza biz yaptık oldu deme lüksümüz yok. Bütçemizi hazırlarken sizlere soruyoruz. Yerel yöneticilerle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ankara’yı şeffaf bir yönetim anlayışıyla tanıştırdıklarını ifade eden Yavaş, 4 binden fazla ihalenin internetten canlı yayınlandığını belirterek “Belediye meclis toplantılarımız canlı yayınlanıyor. Sayıştay raporlarımız, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sizler adına harcanın paranın kuruşuna kadar nereye harcandığını görüyorsunuz. Gerçek belediyecilik budur. Ben hesabımı yarın şurada burada veririm demek değil. Bu dünyada hesabını vereceksiniz. Başkasının parasını harcıyorsunuz” dedi.

“Ankara halkı ne istiyorsa oraya para harcadık”

Ankara halkının parasını harcarken kendi paralarını harcıyormuş gibi yatırım yaptıklarını belirten Yavaş, “Alışmışlar çılgın proje, çılgın proje diyerek Ankara halkının tertemiz parasını çöp projelere harcamaya. Çılgın projemiz falan yok. Nerede ne ihtiyaç varsa Ankara halkı ne istiyorsa biz oraya paralarımızı harcamak durumundayız” dedi.

Ankara’da birçok köyde kanalizasyonun hala bulunmadığını belirterek içme suyu hattı projelerinden bahseden Yavaş, “Polatlı’ya, Elmadağ’a, Akyurt’a su getiriyoruz. Bir an için düşünün evinizde iki saat su akmasa nasıl tedirgin olursunuz. Oralarda yıllarca susuzluk çektiler. Kalitesiz sularla idare ettiler. Polatlı’ya götürdüğümüz su inşallah bu ayın ortalarında ulaşacak. Şu anda 9. kilometrede. 2 buçuk milyarlık yatırım yapıyoruz. Ne yaptı diye soruyorlar bundan daha büyük proje olur mu” ifadelerini kullandı.

Çamlıdere’den Beypazarı, Ayaş ve Güdül’e de yeni bir hattın projesini yaptıklarını söyleyen Yavaş, “Çocuklarımızı düşünerek ilerde ihtiyaç olacak diye Sarıyer Barajı’ndan da Ankara’ya su temin etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bir şehir susuz bırakılır mı?” dedi.

“Kırsal  kalkınma desteklerimiz en ücra köşelere kadar ulaşıyor”

Yenimahalle ilçesinde de ihtiyaçlar doğrultusunda çalıştıklarını kaydeden Yavaş, “En az bizden öncekiler kadar asfalt yaptık, kavşak, kaldırım yaptık. Bunları belediyecilikten saymıyoruz. Nasıl seçildikten sonra rozetsiz olduysak aynı zamanda reklama da para harcamadık. Bir belediye başkanı reklama para harcıyorsa bunu kendisi için harcıyordur. Ben halkın parasını reklama da harcamayı zul görüyorum. Çünkü bunlar fen işlerinin yapacağı projelerdir. Asıl proje üretimi artırmak; kırsal kalkınma desteklerimiz en ücra köşelere kadar ulaşıyor” diye konuştu.

“Emeklilere 6 aydır destek oluyoruz”

Daha önce kapı kapı dolaşarak paketlerle yapılan sosyal yardımlara Başkent Kart ile son verdiklerini hatırlatan Yavaş, rakibinin “Vatandaşın parasını vatandaşa dağıtıyor” sözlerine ilişkin şu cevabı verdi:

“Elbette ne olacaktı? Vatandaşın parasını ranta mı dağıtacaktık? Tabii ki vatandaşa, ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz. Ve şu ana kadar sosyal destekte Türkiye’de bir numarayız.”

Ankara Büyükşehir Belediyesinin emeklilere 6 aydır destek olduğunu vurgulayan Yavaş, “İstanbul adayları da biz de emekliye 2 bin 500 lira vereceğiz diyor, Ankara adayı da 5 bine çıkardı. 6 aydır aklınız neredeydi? 6 aydır bu insanlar ne yer ne içer düşünmediniz mi? Emeklilerin durumunu da yeni keşfettiler” şeklinde konuştu.

Yavaş, Keçiören’de 50 bin kişiye sosyal destekte bulunduklarını belirterek, “Keçiören Belediyesi 2022 yılında yüzde 4 oranında sosyal desteğe yatırmış 10 milyon lira. Bunun da 3 milyonunu harcamış. Biz 3 yıldır protein yardımı yapıyoruz ya ‘Ne var onda ben but veriyorum’ demiş. 2 bin 12 kişiye yardımcı olmuşlar. 10 milyon paranın 7 buçuğunu çılgın projelerine harcamışlar. Halbuki biz Keçiören’de 50 bin kişiye destek oluyoruz. Eğer siz kendi ilçenizde 50 bin kadar sosyal desteğe ihtiyacı olan insandan haberdar değilseniz kusura bakmayın belediyecilik anlayışımız arasında dağlar kadar fark var” dedi.

Kentin çeşitli noktalarında çorba dağıtımı yaptıklarını söyleyen Yavaş, “Zaman zaman bununla da dalga geçiyorlardı. İstanbul’da da çorba dağıtmaya karar vermiş aday. Yaptığımız projelerin birçoğunu kopyalamaya başladılar. Yine İstanbul’da hanımefendiler istediği yerde inecekmiş, Ankara’da 3 yıldır iniyor” diye konuştu.

“Önce insan için varız”

Yavaş, Ankara’da beş yıldır gerçekleştirdikleri hizmet ve projeleri mansuryavasneyapti.com web sayfası ve MY ANKARA uygulaması üzerinden görülebileceğini belirterek, “Ben şimdi adaylara diyorum ki; bizi taklit etmeye hiç gerek yok. O mobil uygulamayı indirin, web sayfasına girin, Mansur Yavaş neler yapmış aynısını tekrar edin. Biz size belediyeciliği öğreteceğiz demiştik. Belediyenin betondan plastikten ibaret olmadığını, içinde insan olmayan hiçbir projenin belediye yönetiminde yer almadığını yüzlerce defa söyledik. Önce insan için varız.  Kentimizde herkes iyi yaşamaya mecburdur” dedi.

“Bir fikir daha söyleyeyim” diyerek sözlerine devam eden Yavaş, şöyle konuştu:

“Nasılsa yaptıklarımızı takdir ediyorlar ya. 3 yıldır doğal gaz veriyoruz 200 bin aileyi üşütmüyoruz. Hadi siz de açıklama yapın, biz daha fazla vereceğiz deyin de bu insanlar rahat etsin üşümesin. Bizler doğru belediyecilik yaptık. Kentin ihtiyacı dışında hiçbir şeye para yatırmıyoruz.”

Yavaş, Ankara’ya 25 yılda yapılan yeşil alan miktarını 5 yılda kazandırdıklarını söyleyerek, “Nerede ne ihtiyaç varsa oradayız. Esnaf mı sıkıştı hızır gibi yanındayız. Esnaf dostuyuz. Pandemide kira almadık yeri geldi erteledik indirim yaptık. Biz bunları yarım bütçeyle yaptık. Ama Keçiören Belediyesi pandemide 9 bin esnafa ceza kesti. Aradaki anlayış bu. Aradaki fark bu” dedi.

“El ele vererek gerçek belediyecilik yapacağız”

Fethi Yaşar’a ve bütün adaylara destek isteyen Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Hepimiz el ele vererek belediyecilik yapacağız. Belediye meclisinde çoğunluğu sağlayarak hiçbir engellemeye takılmadan artık Ankara’ya rahat rahat hep birlikte hizmet vereceğiz. İstiyoruz bütün ilçeleri. Onların kale diye nitelendirdiği yerlerde yapılan sokak röportajlarında görüyorsunuz önde çıktığımızı. Ama bu arada vatandaşın feryadını da görüyorsunuz. Gerçekten insanlar çok daha fazla yoksullaştı. Evine nasıl ekmek götüreceğini, kirayı nasıl vereceğini bilmiyor. 10 bine çıktı emekli ücreti. Bu insanlar ikinci iş yapamıyor. 10 bin lira ile ne yapılır Allah aşkına? Ne 10 bini en az asgari ücret olmalı ki bu insanlara o bile yetmeyecek, geçinemeyecekler. Bizler belediye olarak 10 tane kavşak yapacaksak 9 tane yapacağız. Bir tanesini ihtiyaç olanlarla paylaşacağız. Ne bir çocuk yatağa aç girecek ne bir tanesi eğitiminden mahrum kalacak. En büyük iddiamız budur. Birisi açlıktan ölürse soğuktan donarsa bunun vebali hepimizedir. Önceliğimiz, insandır, insan sağlığıdır, insanların huzur bulacağı ortamdır. Bir Allah’ın kulu Ankara’da ne Fethi Başkan’la ne de benimle ilgili insanları ayırdı ayrımcılık yaptı diyemez. 6 milyona ihtiyacı doğrultusunda hizmet ettik etmeye devam edeceğiz.”

“Herkese eşit davrandı, yardımı eşit dağıttı”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 2009 yılında verdikleri “Artık Yenimahalle Belediyesi halkın belediyesi olacaktır” sözünü tuttuklarını vurgulayarak, Belediye Başkanı seçildiği günden bu yana Yenimahalle ilçesinde gerçekleştirdikleri projeleri anlattı.

Mansur Yavaş’ın göreve geldiği günden beri bütün ilçelere eşit davrandığını vurgulayan Yaşar, “En ufak yağmurda Yenimahalle’de dükkanlara su giriyordu, hepsini yaptı. Herkese eşit olarak hangi parti olursa olsun, nereli olursa olsun yardımı eşit dağıttı. Veren eli alan el görmedi. Mansur Yavaş’a şükranlarımı sunuyorum. Yenimahalle’nin ona sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

 

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi