enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5196
EURO
34,8564
ALTIN
2.442,60
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Adıyaman
Az Bulutlu
32°C
Adıyaman
32°C
Az Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Hafif Yağmurlu
22°C
Çarşamba Yağmurlu
21°C
Perşembe Az Bulutlu
22°C

Maltepe’deki yılgınlık ve duraklığı hizmetle buluşturacağız

Maltepe’deki yılgınlık ve duraklığı hizmetle buluşturacağız
REKLAM ALANI
06.02.2024
0
A+
A-

-CUMHUR İTTİFAKI MALTEPE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI KADEM EKŞİ:

-“MALTEPE’DE YILGINLIK VE DURAKLIK VAR”

-“MALTEPE’Yİ HİZMET DÖNEMİYLE BULUŞTURACAĞIZ”

Cumhur İttifakı Maltepe Belediye Başkan Adayı Kadem Ekşi açıklamalarda bulundu. Adaylığının açıklamasından sonra vatandaşlardan büyük bir teveccüh gördüklerini ifade eden Ekşi herkesi Maltepe ittifakı üzerinde birleştirmeye çalıştıklarını söyledi. Ötekileştiren, ayrıştıran, bölen değil, yeni bir çıkışı hep beraber inşa edecekleri bir noktaya doğru seçmenleri buluşturmak istediklerini vurgulayan Ekşi, “Maltepe güzel bir ilçe, geniş sahilleri var, yukarıda dev projelerimiz var. Millet Bahçesi kapsamında yapacağımız yeni yaşam alanları var, yeşil alanlarla ilgili çalışmalar var. Ama öncelikli olarak kentsel dönüşümle ilgili adımları hızlı atmamız lazım. Murat Bey İstanbul’da bir şans. Biz de bir deprem mühendisiyiz, bunu çok hızlı toparlayacağımızı düşünüyorum Maltepe’de. Vatandaşların da bu konuda ciddi bir beklentileri var. Çünkü imar, plan ve tadilat revizyonlarını bu dönem meclise çıkarmıştık şimdi bunları hayata geçirme vakti” dedi.

“HEP BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ”

Maltepe’de bir yılgınlık ve duraklık olduğunu, bunu hizmet dönemiyle buluşturacaklarını kaydeden Ekşi, şöyle konuştu:

“O dip noktadan herkesi buluşturan bir noktaya ulaşacağız ve vatandaşlarımız 31 Mart’ta bir bayram sabahına uyanacaklar. Oylarıyla da bu duraklığı ortadan kaldıracaklar. Buna yürekten inanıyorum. Tabii Maltepe’de Rizeli hemşerilerimizin ve Karadeniz’in çok önemli bir etkisi var, ağırlık merkezi daha doğrusu Karadeniz. Ve hemşerilerimizin vereceği katkıyı çok önemsiyorum. Onların güçlü desteğini istiyor ve arzuluyorum. Onlar bizim adeta uç beylerimiz. Bu değişime çok ciddi katkı vereceklerini görebiliyorum. Çünkü etkinliklerimizde, meydanlarda ve buluşmalarımızda bunu hissettiriyorlar. Hep birlikte başaracağız, bu tarihi bir fırsat. Bu dönüşüm çağrısı millette karşılık buldu ve dalga dalga yayılıyor. Bu durumu daha iyi noktalara inşallah arkadaşlarımızla birlikte taşıyacağız. Ben tabii bu arada şöyle bir çağrı yapayım Karadenizli hemşerilerimize, ”Uşaklar birlikte başaracağız” diye bir mottomuz olsun, onların desteğini istiyoruz. Bu noktada güzel adımları hep birlikte atacağız”

“İSTANBUL GEÇEN 5 YILDA KADİR TOPBAŞ’IN MİRASINI YEDİ”

Maltepe’de 5 yılda, 10 yıllık iş yapmak için çok çalışacaklarını vurgulayan Ekşi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben İstanbul’da deprem doğal afetler komisyon başkanlığı yaptım. Fotoğraftan küçük bir detay vereyim. O dönem Büyükşehir belediye meclisine sayın başkanın gelip 100 bin konut vaadinden sonra sevindik tabii ama neticeye baktığımızda 4300 konutla 5 yılı tamamladı. Yani yüzde 2’sine yakın bir oranı tamamlamış olduk. Finansman ve kaynak kullanımıyla ilgili, 516 milyar bütçesi olan dev bir kurumdan bahsediyoruz. 9 bakanlığın bütçesine eşit İBB’nin bütçesi. Burada hem raylı sistemler, hem metrolar, köprüler, kavşaklar ulaşımda atılması gereken adımlarda çok geride kaldı. Kentsel dönüşümde zaten sınıfta kaldı. Kırmızı kartı vatandaşın bu seçimde göstereceğini düşünüyorum. Çünkü 7/24 yaşayan bir şehir olması lazım İstanbul’un. İstanbul duramaz, İstanbul’da hizmet durduğu an her şey geriye sarar. Şu anda da Kadir Topbaş’ın mirasını yedi İstanbul. Bu 5 yıl boyunca mirasını yedi ama artık deniz bitti. İstanbul’da artık bir noktadan diğer bir noktaya ulaşım felç, trafik felç. Sevgililer buluşamıyor, insanlar kavuşamıyor, işler yapılamıyor. Şu anda bu noktadayız. Bu aşmazı ancak ciddi bir ekip çalışmasıyla toplayabiliriz”

“EKSİKLERİ HIZLA GİDERECEĞİZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’un bir şans olduğunu belirten Ekşi, “Şantiyeci bir mühendis, biz de öyleyiz biz de şantiyeciyiz. Kangren olmuş birçok problem var burada. Kültürde, sanatta, sosyal hizmetlerde, çocukların eğitim burslarında sosyal projeler çok eksik. Kütüphaneler, kafeler insana dönük mekansal alanlar çok eksik. Yeşil alanlar, yeraltı otoparkları. Bunlar bizim hızla bölgede hayata geçirmemiz gereken işler. Kentsel dönüşüm bu işlerin başında geliyor. Bunları hızlandırmamız lazım bunu da yapacağız inşallah, buna dönük çalışmalara hız vermeye gayret ediyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
timbir - birlik haber ajansi